2010. június 11., péntek

Paulo Coelho: Szerelem

"Nincs olyan ember, aki ne tudná megtalálni a Másik Felét.
Életünk valamely pillanatában mindannyian keresztezzük a Másik Felünk útját, és felismerjük őt."


Imádom Coelho műveit. Mindig elgondolkodtatnak, ráébresztenek dolgokra. Egyszerűen semmi se olyan utána, mint amilyen az olvasása előtt volt.

Coelhot olvasni csak nyugodtan szabad, nem rohanva, kizárva a Világ zaját és nyüzsgését. Esténként bekucorogva az ágyba, vagy egy kád meleg vízben elnyújtózva, mikor tudjuk, hogy remélhetőleg senki se fog minket megzavarni. Ezt az idézetes kötetét pedig különösen így kell olvasni.
Lassan, elgondolkodva, megrágva, és mit egy film, pereg majd előttünk az életünk. Biztos vagyok abban, hogy mindannyian tanulunk belőle valamit.

A könyv címe "Szerelem". De mégis minden érzés megtalálható benne. A szeretet, a harag, a magány, ...
Az olvasása közben arra gondoltam, milyen jó lenne az unokahúgomnak odaadni ezt a könyvet, aki csak most kezdi a tini-lét viszontagságait.
Fiatalon úgy hisszük, vége van az életnek ha nem szeret minket viszont az a fiú, akit mi szeretünk. De tán, akkor még nem is tudjuk mi az igazi szerelem. ... Sajnos úgy érzem, hogy Coelhohoz fel kell nőni, tapasztalatokkal kell rendelkezni, hogy megértsük a sorait.
Én hiszek abban, hogy egyszer mindenki megtalálja a párját. Van, akinek a sors azt szánta, hogy gyorsabb, simább úton, másnak hosszabb, göröngyösebb út jut, de egyszer mindenki meg fogja találni, csak nem szabad feladni.

"A szerelem az élet lényege. Ez a gyönyörűen illusztrált, inspiráló kötet a szerelemről oszt meg gondolatokat napjaink egyik legkedveltebb szerzőjétől. Paulo Coelho Rio de Janeiróban született 1947-ben. Az alkimista, a Veronika meg akar halni, a Tizenegy perc és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője.
Könyvei, melyeket 68 nyelvre fordítottak le, társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. Az általa érintett témák, eszmék és filozófiák sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat és a világ újfajta megértését keresik.
Catalina Estrada már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Jelenleg Barcelonában él, de nemzetközileg elismert illusztrátorként sem felejtette el a gyökereit. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás."


Nagyon szép idézetek, nagyon szép illusztrációkkal.
Mielőtt olvastam, úgy éreztem egy kicsit sok érte a 2000 valahányszáz FT, de most már úgy érzem, hogy egyáltalán nem sok. Jóval többet ad.
Utazás a múltba és tán segít is, amiben kell. ;o)

Tartalom: *****
Borító:
*****
Megjelenés: 2009.
Eredeti cím: Amor
A cím jelentése: Leginkább a szerelemről szólnak az idézetek.
Az íróról: Paulo Coelho 1947-ben született, világhírű brazil író, az ENSZ békenagykövete.

4 megjegyzés:

  1. Ilyen Coelho idézetes gyűjteményem nekem is van, annak az a címe: Élet, és tényleg nagyon tanulságos, ráébresztő gondolatok vannak benne. (bár Coelhoval érdekes a kapcsolatom, mert pár könyve nagyon tetszett, a legutóbbi, amit olvastam tőle viszont annyira nem, hogy úgy éreztem, most hosszabb szünetet kell tartanom)
    Egyébként pedig ennek a kötetnek olyan szép az eredeti címe, Amor.:)
    És most abbahagyom a kis litániámat.:) Bocsi, kicsit elragadott a hév:)

    VálaszTörlés
  2. :o) Mit olvastál tőle utoljára?

    VálaszTörlés
  3. A Piedra folyó partján...és valahogy nem; nekem sok volt a vallásos rész benne. Ami egyébként a többi könyvében (pl.:Az alkimista) nem zavart. Jobban tetszik, mikor inkább csak filozofálgat, és nem keveri bele a hitet. (vagy az is lehet, h nem voltam hozzá akkoriban még elég érett...)

    VálaszTörlés
  4. Nekem A zarándoklat-ot kellett többször elolvasnom, mert egyszerűen nem tudtam felfogni. :o) Lehet, hogyha majd később újra elolvasod, tetszeni fog, nekem anno bejött.
    Én most Paul Youngtól olvasom A viskót. Na, ez nem egyszerű könyv. :oS

    VálaszTörlés