2010. április 23., péntek

Guillaume Musso: Ott leszel?

"- Ne sopánkodjon? Tegye meg!
- Nem!
- Miért nem?
- Mert ha megmentjük Ilenát, vele éled le az életedet.
- Na és?
- Nem születik meg Angie. ...
- Nem baj! Majd lesznek más gyerekeim. ...
- Más gyerekeid? Kit érdekelnek más gyerekek? Nem akarom elveszíteni a lányomat! Nem akarok olyan világot, ahol nem létezik Angie!"


"Ha majd apa leszel, Elliott, megértesz. A gyerekedet nem hagyod el, még akkor sem, ha azzal megmentheted a nő életét, akit szeretsz. ..."


Újabb könyv, ami nagyon-nagyon tetszett.
Nem olyan mélyen felkavaró, elgondolkodtató, mint pl. Az ötödik gyerek, de mégis egy nagyon érdekes téma felé építi fel a történetét, ami magával ragadott, faltam- és faltam a sorait.

Az időutazó felesége volt az első időutazásos történet, amiről olvastam, mélyen belopta az is magát a szívembe.
Ebben a könyvben Elliott az, akinek lehetősége nyílik arra, hogy maximum 10X visszautazzon pár percekre a múltba, megmentve élete nagy szerelmének az életét, miközben ő is halálos beteg már.
Igen, bőgtem a könyv fölött, és nem értettem, hogy bár módjában állna megmenteni a saját életét is, miért nem teszi, miért fogadja el a halálát? (Vagy tán nem is fogadta el?) ;o)

Elliot 60 éves sebész. Egy hálás öreg férfitől 10 pirulát kap, amik bevételével vissza tud utazni a múltba 30 évet, megakadályozva szerelme, Ilena halálát.
Igen ám, de ha megakadályozza, akkor megváltozik a jelene, mi lesz a lányával, aki Ilena halála után 10 évvel született? ...

Nagyon szép történet, egy kicsit elgondolkodtató, tán pityergős is.
Kíváncsi vagyok az író többi regényére is. ;o)

"Kezedben a lehetőség, hogy változtass a múlton! Elliott Cooper, a neves San Franciscó-i sebész harminc éve nem tudja elfelejteni élete szerelmét. A bájos Ilenát baleset érte, de Elliott azóta is önmagát vádolja a haláláért. Aztán egy napon, amikor a Vöröskereszt önkénteseként éppen Kambodzsában dolgozik, különös ajándékot kap egy hálás öregtől: egy fiolát, tele kicsi, sárga pirulákkal, és egy mágikus ígéretet: ha sorra beszedi őket, újra láthatja Ilenát. Elliott élete új értelmet nyer: egy-egy napra visszatérhet a múltba, és találkozhat szerelmével, sőt, egykori énjével, az akkor harmincéves, forrófejű és forróvérű fiatal orvossal. Vajon jóváteheti-e a hibát, amit annak idején elkövetett, megakadályozhatja-e Ilena halálát, újraírhatja-e kettejük közös történetét? Guillaume Musso Franciaország egyik legsikeresebb kortárs írója. Fordulatos, finom humorú és az élet szépségébe vetett hittel teli regényeit huszonnégy nyelvre fordítják. Az Ott leszel? páratlan utazás, amelyet megtéve kicsit máshogy tekintünk saját életünkre is."


Guillaume Musso 1974-ben született Franciaországban.
2004 óta publikál, minden évben eddig megjelent egy regénye, és valamennyi eddig megjelent regényének filmjogát már el is adták.
Sera-tu lá? c.-mel 2006-ban jelent meg a regény, itthon 2010-ben.

6 megjegyzés:

  1. Már én is pályázok egy ideje erre a könyvre, pont az időutazós téma miatt!:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem tetszeni fog. Időutazás, romantika, jó kis kikapcsolódás. De zsepit tarts a közelben. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Jaj én bőgtem rajta, nem is keveset. tegnap olvastam ki még szerencse hogy itthon. A vonaton érdekesen néztek volna rám az utasok, hogy ott pityergek egy könyv felett. Csodás sztori volt, jobban tetszett mint a Szerelem életre halálra.

    VálaszTörlés
  4. Én is jókat bőgtem rajta. Örülök, hogy egy molyos cserének köszönhetően megkaptam :o)

    VálaszTörlés