2010. április 26., hétfő

Christopher Moore: A leghülyébb angyal

"- Pár napja összefutottam egy emberrel, vagyis akit én embernek hittem, pedig egy elpusztíthatatlan kibernetikus robot. Jó nyolcvannal ütöttem el a Volvómmal, és még csak meg se érezte.
- A Terminátor? - kérdezte Mavis Sand."


Kész vagyok! Hihetetlen nagy hülyeség a könyv, de mégis nagyon-nagyon jó. Olyan, mint valami félresikerült karácsonyi történet egy kis zombis beütéssel, mindezt őrült stílusban.

Mikor képet kerestem még a a könyv olvasása előtt az íróról, és megláttam ezt a képet, már akkor mosolyra húzódott a szám. :o)
A könyv olyan, mint amilyennek Christopher Moore tűnik nekem a képen.
Kicsit dilis, őrült, de humoros, szórakoztató.
Kikapcsol pár órára, bár néha egy kicsit elveszítettem a fonalat az olvasása közben, 100%-osan nem tudott lefoglalni.
De nagyon kíváncsi vagyok más regényére is.

A történet úgy kezdődik, hogy egy 7 éves kisfiú látja, amint megölik a Télapót, ezért azt kívánja, hogy bárcsak feltámadna a nagyszakállú.
És ekkor jön egy angyal, hogy teljesítse a kívánságot, egy kicsit félresikerült módon. ;o) A holtak feltámadnak és .... ;o)
A szereplők humorosak, kicsit őrültek, szórakoztatóak, néhol szexuálisan túlfűtöttek.
Az egész olyan, mintha egy fazékba egy kicsit dobunk ebből is, meg abból is, jól összekeverjük, és az eredmény egy kotyvalék, de mégis jó. :o)

"Télapó halott. És ha ő meghalt, akkor a karácsonynak is annyi. Vagy mégsem?

"Mennyei Atyánk. Josh Barker vagyok, a Worchester Street 671. sz. alatt lakom, Pine Cove-ban, Kaliforniában, irányítószám: 93754. Ma este láttam Télapót, ami klassz, és köszönöm is, de aztán egyből megölték egy ásóval, szóval attól félek, hogy idén nem lesz karácsony, pedig jó voltam, amit látsz is majd, ha megnézed Télapó listáját, szóval, ha nem nagy gond, életre keltenéd Télapót és rendbe hoznád a karácsonyt?"

Micsoda szerencse, hogy épp a helyszínen tartózkodik Raziel, a Biff evangéliumából is ismert angyal, hogy teljesítse a rábízott karácsonyi küldetést. Képességeihez mérten hozzá is kezd az ünnepi csoda végrehajtásához, de hát nem véletlenül tartják Razielt a Mennyek leghülyébb angyalának.

Ami ebben az évben boldog karácsony helyett az álmos kaliforniai kisvárosra vár, azt Raziel biztosan nem fogja a legjobban sikerült csodái között számon tartani."



Christopher Moore 1957-ben született.
Első regénye, Ördögöd van! c.-mel 1992-ben jelent meg.
The Stupidest Angel: A Heartwarming Tale of Christmas Terror c.-mel 2005-ben jelent meg a könyv. Magyarul 2006-ban.

5 megjegyzés:

  1. Igen, Moore-nak minden könyve ilyen beteg! :) De én pont azt szeretem benne, hogy csak nevetek, nevetek és nevetek. :)

    VálaszTörlés
  2. A Biff evangéliumára lennék nagyon kíváncsi. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Azt még nem olvastam, csak szeretném. :)

    VálaszTörlés
  4. :) Hihi, hát tényleg vicces feje van a pasinak :) Biztos poénos könyv lehet!

    VálaszTörlés
  5. Emlékszem, még anno az egyik Libriben fogtam a kezembe a Biff evangéliumát mikor megjelent, majd tettem is vissza, mondván: Hülyeség lehet.
    Azóta is várat magára, de ezek után már nem sokáig. ;o)

    Koalány, ki ne hagyd, ha "alfára" vágysz. ;o)

    VálaszTörlés