2018. november 1., csütörtök

Októberi összefoglaló

Forrás
Ahogy a múlt havi összefoglalóban írtam, jól indult a hónapunk: egyből betegséggel, de ami a legkirályabb, én azóta is brekegek. Nem tudom mit nyeltem be, de az nagyon gyilkos, az tuti. 

Mi is történt ebben a hónapban? Hm.
Nem tudom mi van velem, de októberben kimondottan kötözködős voltam az olvasott könyveimmel. Öt könyvet olvastam el, de ebből csak 2-t értékeltem jóra. A másik három vagy csak enyhén verte ki nálam a biztosítékot, vagy szerettem volna falhoz vágni őket. A másik meg, hogy több könyvet is félbehagytam.

És ha már félbehagyott könyvek, a blog Facebook oldalán indítottam egy szavazást, hogy írjak-e a félbehagyástól függetlenül ezekről a könyvekről is, hogy miért hagytam félbe őket? A 237 szavazónak a 95%-a azt jelölte be, hogy igen, így fogok ilyen bejegyzéseket is írni alkalomadtán. Terveim szerint egy bejegyzésben 3 félbehagyott könyv lesz, már készül is az első ilyen.

És ha már ennyire belejöttem a szavazósdiba, belevágtam egy felmérésbe is. Miért nem olvasunk több szépirodalmat? címmel. Sok minden kavarog a fejemben ezzel kapcsolatban.
A felmérés során kaptam több olyan megjegyzést, ami segítő szándékú volt. Ezt így kellett volna csinálni, kellett volna bele egy ilyen lehetőség is, ezt másképp kellett volna fogalmaznod, ott másképp kellett volna a lehetőségeket elnevezni, mert nem egyértelmű, stb. Egy részüknek így utólag igazat adok. Szeretem azt mondani magamról, hogy elég széles látókörrel rendelkezem, de most a hozzászólásoknál rá kellett jönnöm, hogy nem láttam egészen széles körben ezt a témát és ezt köszönöm a hozzászólóknak! Ha még egyszer lesz hasonló szavazás, figyelembe fogom venni az hozzászólásukat.

Na de akkor térjünk vissza a hó végi összegzéshez.

 

Amiket jelenleg olvasok

Kemény vagyok most, mint a vídia, így a hónapban kemény döntést hoztam: minden könyvnek 30 oldal esélyt adok! Ha 30 oldalon keresztül nem tud meggyőzni arról, hogy érdemes tovább olvasnom, akkor ennyi volt C'est la vie. Ez persze nem jelenti azt, hogy az életben soha nem fogom elolvasni végig, de mostanában annyi olyan könyvbe kezdtem bele vagy épp olvastam el, ami nem tetszett, hogy egyszerűen elegem van.
Ha egy könyv jó, érdekes, 30 oldal bőven elég ahhoz, hogy ez megmutatkozzon! Ha pedig ennyi oldalon keresztül semmi se pislákol ebből, akkor nagy eséllyel egy vontatott sztoriról van szó, amihez mostanában nagy kedvem amúgy sincs.
Úgyhogy a hónapban sok könyvnek nekikezdtem, sokat félbe is hagytam (ezekből mint ahogy fentebb is említettem, hármasával lesz egy-egy külön bejegyzés), most jelenleg ezeket olvasom és tetszenek is eddig. Mindegyiken túl vagyok már a 30. oldalon. 😋

Blogélet a hónapban

A hónapban a leglátogatottabb könyves bejegyzésem  Kelemen Anna: Harminc ​nap a nép szolgálatában volt. Amúgy meg az első 4 helyen az egyéb pötyögéseim vannak. Élen a Nem megy itthon a könyves meglepetésdobozás? című bejegyzésemmel.
A TOP3 látogatás hely alapján: Magyarország, USA és Románia. De 185 látogatás érkezett "Ismeretlen körzetből". Ez érdekes. Mi tekinthető Ismeretlennek, amikor a legapróbb országot is képes mérni a statisztika? 51-es körzet?
Vicces keresőkifejezésről nem tudok beszámolni, azt viszont látom, hogy ebben a hónapban kimondottan sokan néztek utána annak, hogy mit írtam magamról a Rólam fülecske alatt. Lehet frissítenem kellene, ha ennyire érdekel titeket. Mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy melyik bejegyzésem váltotta ki ezt a nagy érdeklődést hirtelen! 😝

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése