2018. november 24., szombat

T. M. Frazier: King

Eredeti címe: King ​(2015.)
Sorozat: King #1
Kiadta: Könyvmolyképző (2018.)
Oldalszám: 328
Forrás: kölcsön kapott
Khm. Khm. ... Nos hát igen. .... Ez a könyv, ez a könyv ... egy f.s. 
Mélységesen meg vagyok döbbenve az értékelésein a molyon. Mindig azt hangoztatom, hogy minden ember más, mindenkinek más könyv nyeri el a tetszését, nem tetszhet minden könyv egyformán mindenkinek, de most tényleg értetlenül nézek magam elé. Van amikor annak ellenére, hogy nem tetszett egy könyv, megértem a pozitív értékeléseket. De van, amikor nem értem. És így van most ez ezzel a könyvvel kapcsolatban is.
Ha olvasom, hogy hű de romantikus volt King és Doe kapcsolata, King micsoda egy pasi és wááá milyen vége lett ... háááát. ....
De nézzük akkor részletesebben.

Másodjára sikerült elolvasnom, első nekifutásra abbahagytam. Nagyon nem jött be King viselkedése és Doe szerencsétlenkedése sem. DE mégis adtam neki egy esélyt, mert sokan jól értékelték a molyon, akiknek adni szoktam a véleményükre. Úgy voltam vele, hogy lehet olyan lesz, mint az Alapos kétely. Azt is majdnem abbahagytam, aztán a végén meg befaltam. Hátha a King is ilyen, mondogattam magamnak. Lassan indul, de aztán befalom. ... Nos, nem faltam be.

King gyilkosság miatt 3 évet ült börtönben. Igen, már ez se piskóta, ha valaki gyilkosságért 3 évet kap. Jelzi, hogy a pasi börtönön kívül se piskóta. Szóval kiengedt, a haverjai pedig bulit rendeznek neki.
Ezen a bulin jelenik meg Doe, hogy áruba bocsássa a testét (milyen szépen fogalmaztam). De nem igazán a pénzért, hanem azért, mert a lány éhezik és védelemre szorul. Egy balesetből kifolyólag teljesen elvesztette az emlékezetét. Nem tudja, hogy kicsoda, honnan jött, hány éves, hogy szűz-e egyáltalán, semmit. És bár végig nyavajog a sztoriban, hogy ő nem feküdhet le Kinggel, mert mi van, ha a lány (ahogy hívja magát) szűz még. Ennek ellenére azért megy el a buliba, hogy valakit felszedjen és akkor még nem zavarta, hogy mi van, ha a lány szűz.
Szóval a bulin akadnak egymásba és Kinget azonnal megfogja Doe kislányossága (azért a sztori végén lehidaltam, hány éves is a csaj). Aztán úgy adódik, hogy a csaj Kinggel marad. Húzzák egymás agyát, aztán a történet vége felé végre összegyűrik a lepedőt, majd próbál krimisre váltani az írónő és elég furán lezárja a sztorit. Nem kicsit megdöbbentem, aztán rájöttem, hogy lesz folytatása, mert miért is ne. 
Azon már csak felvihogtam, amikor láttam a molyon, hogy ez a könyv jelenleg a 81. legjobb KRIMI. Oda ne b.ssz! Kb annyira krimis, mint a Hófehérke!

Na de térjünk vissza a sztorira!
Utáltam King karakterét. Van egy nagydarab, börtönviselt, kivarrt állat, akinek a farmerjában folyamatosan áll az a bizonyos. És bár eddig csak használta a nőket, most tisztelje érte az olvasó, hogy ő kivárja, amíg Doe azt mondja, hogy le akar vele feküdni. Bakker, nagyon gáz! Ez a pasi egy nulla. Próbált az írónő egy kis érzelmet csempészni belé, a vége felé kiderül, hogy a gyilkosság milyen gyilkosság volt és milyen kis titka van, de wáááááá. Nulla az egész.

"– Hol töltötte az elmúlt néhány évet? – Eszembe jutott, hogy a tegnap esti bulival King visszatérését ünnepelték.
– Egy állami intézményben.
– Egy főiskolán?
– Börtönben." 

Aztán ott van Doe. Ó b.sszus. Sajnálnom kéne szegény pici csajszit, aki nem emlékszik semmire, éhezik, ezért áruba is bocsátaná magát, de nem megy. Utálom amikor egy női szereplőt, minden szart eltűr, mert odáig van egy pasiért! Miért kell így megalázkodni? Miért kell elviselni minden szart? Miért nincs bennük egy kis gerinc és ha vérzik is a szív, odabaszni egyet, aztán tovább állni? Nem picsogni és rinyálni. Nem volt szimpatikus a csaj.

"A kétségbeesett emberek kétségbeesett dolgokat művelnek." 

A cselekmény? Próbálkozott az írónő ezt elismerem, de nekem ez nem jött össze.
Ami a legelképzelhetetlenebb, hogy a sztori végén kiderül: a csaj egy szenátor lánya! Értitek, egy SZENÁTORÉ! És senki se keresi, nincsenek vele tele a hírek, holott az ilyenekre ráröppennek a keselyűk. Még a szülők se keresik, úgy vannak vele, hogy csak megszökött, mert ez tőle természetes. Király szülők! 

A sztori vége? Nem mondom, hogy nem hidaltam le, de mindez kevés ahhoz, hogy esélyt adjak a folytatásnak. Még akkor sem, ha gondolom sok minden kiderül Doe életéről az amnéziája előttről.

Nagyon gyenguska a King. Senkinek se ajánlanám jó szívvel. Még azoknak sem, akik kedvelik az erotikus irodalmat. Van ennél jobb is!


5 megjegyzés:

  1. Ó, hát ez valóban nos... borzalmasan hangzik :D Viszont jól szórakoztam a bejegyzéseden, köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy elolvastátok. :) Annak meg külön örülök, ha tetszett is. ;)

    VálaszTörlés
  3. Egyet értek. És még a kedvenc szereplőm is meghalt. Pedig miatta olvastam tovább. 😑😑😑

    VálaszTörlés