2016. október 4., kedd

Könyves Udvarlás Book Tag

Ősidők óta hever piszkozatban ez a bejegyzés, de most nekiálltam felfrissíteni és végre rendesen kitölteni. Még Bea és Zsófi hívott meg rá, amit köszönök még egyszer. :o)

  • Első fázis - Kezdeti vonzalom: Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Bevallom, hogy én tipikusan az az olvasó vagyok, akit egy szép borító maximálisan meg tud venni magának. Szeretem a szépet, ha valami megfog, ha van benne valami.
Azt nem állítom, hogy Az árulás csókját csak a borítója miatt szereztem be, mert ez nem lenne igaz, de azt elismerem, hogy nagyon tetszett. ;o)

  • Második fázis - Első benyomás: Egy könyv, amit a fülszövege miatt vettél meg
Richard Parker: A ​hetedik ház
Hihetetlenül izgalmas és figyelemfelkeltő fülszövege van ennek a könyvnek és nem csalódtam benne. Imádtam olvasni! Zseniális, fantasztikus volt, ne hagyjátok ki! Csüngtem minden során és csak áradozni tudok róla.


  • Harmadik fázis - Flört: Egy könyv, ami jól van megírva
Danielle Paige: Dorothynak ​meg kell halnia 
Ha olvastátok már az Óz a csodák csodáját, ha nem, akkor is tudom a figyelmetekbe ajánlani ezt a könyvet. Bár ki ne lenne kíváncsi egy olyan történetre, melyben az eredetihez képest minden a feje tetejére áll? Dorothy nem a könyvben/filmben megismert cuki lány, hanem egy pszichopata és a társai se maradnak le mögötte.

  • Negyedik fázis - Első randi: Egy könyv, ami sorozat része és annyira tetszett, hogy azonnal akartad a folytatásokat
Böszörményi Gyula: Leányrablás ​Budapesten
Imádom Böszörményi Gyulát, bár azt el kell ismernem, hogy ezzel a szériájával vett meg magának. Egyszerűen zseniális! Imádom! Faltam minden sorát és nagyon vártam, hogy olvashassam a második részt, ami szintén nem okozott csalódást. Megérte várni rá, mert ugyanúgy imádtam.

  • Ötödik fázis - Késő esti telefonbeszélgetések: Egy könyv, ami miatt egész éjjel fennmaradtál
Most nem jut eszembe így hirtelen egy olyan könyv sem, ami miatt egész éjjel fenn maradtam, hogy olvasni tudjam. Őszintén szólva elég korán fekszem, mivel nagyon-nagyon korán kell kelnem a munkám miatt, így ritkaságszámba megy, ha egy könyv miatt sokáig fenn maradok mert tudom, hogy másnap nagyon fogok szenvedni a munkahelyemen a kialvatlanság miatt.

  • Hatodik fázis - Mindig te jársz a fejemben: Egy könyv, amire sokat gondolsz/gondoltál
Tiffany Reisz: Az ​úrnő
Azt el kell ismerni, hogy Reisz a sorozata minden egyes köteténél tudta, hogy mikor kell abbahagyni. Már ha az volt a célja, hogy az olvasói a hajukat tépjék, hogy vajon hogyan fog folytatódni a története. Én így voltam ezzel, egyszerűen belém fészkelte magát és nem eresztett.


  • Hetedik fázis - Testi kontaktus: Egy könyv, ami olyan érzéseket kelt benned, amik tetszenek
Tracy Brogan: Crazy ​Little Thing – Egy kis őrültség
Kedvenc született ezt a könyvet olvasva. Egy humorzsák volt, hihetetlenül szimpatikus szereplőkkel. Ha könnyed, romantikus, humoros történetre vágytok, akkor jusson eszetekbe az ajánlásom. ;o)

  • Nyolcadik fázis - Találkozás a szülőkkel: Egy könyv, amit ajánlanál a barátaidnak és a családodnak 
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi ​remény
Ez tipikusan az a könyv, amit tényleg ajánlani szoktam azoknak az ismerőseimnek, akik szeretnek olvasni. Még azoknál is bepróbálkozom vele, akik amúgy nem szeretik az ilyen történeteket, de hátha, mert nálam szintén kedvenc volt. 


  • Kilencedik fázis - Gondolkodás a jövőn: Egy könyv vagy könyvsorozat, amit a jövőben újra el szeretnél olvasni legalább egyszer
J. K. Rowling: Harry Potter sorozat 
Megbeszéltük a Gyerkőcömmel (aki most kezdte az első osztályt és filmben nagyon szereti a Harry Pottert), hogyha menni fog neki az olvasás rendesen, akkor elolvassuk közösen a teljes sorozatot. :o)

  • Tizedik fázis - Oszd meg a szeretetet: Kinek küldöd tovább a taget?
Nem adom tovább senkinek, de vigye szabadon bárki, aki kedvet kapott a kitöltéséhez. ;o)

2 megjegyzés:

  1. Ó mi is így vagyunk a tagekkel, sokáig pihentetjük őket, aztán egyszer csak eszünkbe jut. :D Most is van egy pár, amit ki kellene töltenünk... Azaz egy már kész van, csak még olyan állapotba kellene hozni, hogy a blogra is mehessen. :) Egy-két könyv új volt számomra, megyek is megnézem, rajta van-e már a várólistánkon. :D Köszi a kitöltést! Bea

    VálaszTörlés
  2. Én meg köszönöm a meghívást rá és a türelmet. :o) De tudjátok, ami késik, az nem múlik, csak idő kérdése. :oP

    VálaszTörlés