2016. október 21., péntek

Sarah Addison Allen: A ​barackfa titka

Miről szólt?

Willa 30 éves és miután az édesapja elhunyt, visszatért szülővárosába, hogy az amúgy lázadó tinilányból magába forduló, visszahúzódó vénkisasszony legyen. Egy sportboltot vezet és már csak árnyéka annak a vadóc lánynak, akitől középiskolás korában sokan rettegtek a csínytevései miatt. A nő egyetlen élő rokona a nagymamája, aki idősek otthonában él a betegsége miatt.
A nagyon fontos szereplők a történet szemszögéből még Paxton és az ikertestvére. A testvérek nagymamája és Willa nagymamája fiatal koruk óta ismerik egymást és nagyon jó barátnők. Vajon annyira, hogy egy gyilkosságot rejtegessenek a titkaik között?
Történik ugyanis, hogy Paxton felújíttatja a kisváros egyik régi épületét, melyben régen Willa nagymamája élt. A felújítás során viszont egy csontvázra bukkannak a barackfa alatt. Willa és Paxton nyomozni kezd. A nyomozásuk során feltárul a múlt és a titok, amit a nagymamák eddig rejtegettek.

Ha csak a rövid véleményemre lennél kíváncsi, akkor kattints IDE! :o)

Hogy tetszett?

Úgy gondoltam, hogy ideje lesz haladnom az idei Várólista csökkentésemmel, különben csúfos kudarcot fogok vallani, így esett a választásom A barackfa titkára, amit egyáltalán nem bántam meg.

Azon kívül, hogy nagyon kis aranyos történet Allen könyve - az eddig olvasott könyveire ez a jelző nagyon jól ráillik - A barackfa titka különleges, mert benne van a nyomozás, a rejtély is. Ettől pedig még izgalmasabb és olvasmányosabb lett.

Eredeti címe: The Peach Keeper (2011.)
Kiadta: Könyvmolyképző (2014.)
Oldalszám: 250
Forrás: saját
Értékelésem:
A történet nagyon olvasmányos volt ... egy bizonyos szintig. Lényegében faltam, mert Allen tényleg nagyon jól ír, nagyon szépen fogalmaz. Az olvasó észre se veszi és hipp-hopp, már be is falt 50 oldalt. Egészen addig nem is volt semmi bajom, amíg nem kezdtünk a történet vége felé haladni.
Nagyon izgalmas volt a nyomozás a lányokkal, vajon ki lehet a "csontváz" mögött, mi történt vele, stb.
Szimpatikusak volt Willa és Paxton is annak ellenére, hogy teljesen ellentétek. Willa igazából a "rossz" kislány, az "átlagos", Paxton pedig a tökéletes úrinő.
Tetszett a két szerelmi szál beleszövése, bár nagyon kis lájtos, egyszerű volt és egyáltalán nem hangsúlyos, de ettől függetlenül szorítottam, hogy mind a két lány kapcsolata révbe érjen. Ugyanakkor a "meleg" szál nekem túl erőltetett volt és nem okozott meglepetést sem a végeredménye.
Mi is volt akkor a problémám? Ahogy összeállt a kép, hogy kivel és mi történt, valahogy átértékelődött bennem a történet. Addig úgy éreztem, hogy 5 csillagot fogok adni rá, de aztán úgy éreztem, hogy A barackfa titka összességében túl könnyed, túl logikus és igazán nem is volt benne semmi meglepetés. Maximálisan kiszámítható, nem kaptam a szívemhez, hogy "Nahát! Ezt nem gondoltam volna!", pedig igazából erre számítottam volna. Egy hatalmas csattanóra a végén, egy "Hűha" érzésre, ami nem jött össze és emiatt annyira csalódott lettem, hogy a legvégén levontam egy csillagot.

Ettől függetlenül klassz kis könnyed történet, de ha akarta volna az írónő, szerintem befejezhette volna egy hatalmas csattanóval, ami szólt volna rendesen. ;o)

Kiknek ajánlanám a figyelmükbe?

Akik olvastak már az írónőtől és tetszett nekik a stílusa, azok szerintem ne hagyják ki ezt a történetét sem! Aki pedig még nem olvasott és kedveli a könnyed szórakoztató regényeket, egy kis titokkal és nyomozással fűszerezve, azoknak a figyelmükbe tudom ajánlani A barackfa titkát.

Kedvenc idézet

"Az emberek imádják a borzongást." 

A véleményem röviden


Beszélgessünk

* Ha olvastátok a könyvet, akkor hogy tetszett? Miket olvastatok már az írónőtől és melyik volt a kedvencetek?

2 megjegyzés:

  1. Nem igazán értem, miért kellett volna bele nagy csattanó, ez nem krimi :) Meg az ő könyvei nem is erről szólnak, ha van is a végén valami, akkor az is inkább egy apró fordulat, szóval valami apróság.
    Annak idején nagyon megfogott ez a regény, a magyar verzió is jó lett, és azóta olyan számomra, mint egy kincses ládika, úton-útfélen lesem, miket írnak róla :) Sajnálom, hogy az általános vélekedés az "elmegy" :D
    Azzal viszont egyetértek, hogy a meleg szál nem hogy tök felesleges volt, hanem kicsit fura, értelmetlen is..

    VálaszTörlés
  2. Igen, nem krimi, de mivel az írónő nagy hangsúlyt fektetett a kalapos körüli rejtélyre, így számítottam a vége felé egy nagy csattanóra. :o)

    VálaszTörlés