2016. augusztus 4., csütörtök

Hamupipőke-film

Hiába múltam el már 30 éves is és van egy iskolás korú gyerkőcöm, amikor megláttam a meséből készített filmes adaptációt, kihagyhatatlanná vált számomra.

Miről szól a film?

A klasszikus mese élőszereplős feldolgozása a fiatal Ella (Lily James) történetét meséli el, akinek kereskedő apja újból megnősül Ella édesanyjának halála után. A lány szeretettel fogadja új mostohaanyját (Cate Blanchett) és lányait, Anastasiát (Holliday Grainger) és Drisellát (Sophie McShera). Azonban, amikor édesapja is váratlanul meghal, a lány hirtelen egy féltékeny és kegyetlen családban találja magát, új rokonai kénye-kedvének kiszolgáltatva. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák rá és cselédként tartják a háznál, Ella nem adja fel a reményt és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: "légy bátor és kedves". Ezért fogát összeszorítva tűri, hogy mostohaanyja és lányai lépten-nyomon kihasználják. Amikor találkozik egy jóképű idegennel az erdőben, Ella nem is tudja, hogy egy álruhás herceggel (Richard Madden) sodorta össze a sors, akiben igazi társra lel. Amikor a királyi udvar meghívókat küld szét a birodalom összes hajadonjának, Ella reménykedni kezd, hogy ismét találkozhat a sármos Kittel. Azonban gonosz mostohaanyja megtiltja a lánynak, hogy részt vegyen a bálon és még ruháját is szétszaggatja. De persze, ahogy a tündérmesékben lenni szokott, a segítség sem várat magára sokat. Egy kedves koldus öregasszony (Helena Bonham Carter) néhány egér és egy hatalmas sütőtök segítségével örökre megváltoztatja a fiatal lány életét.

Véleményem?

Aranyos kis semmiség. Egyszerűen csak mese, "élő" szereplőkkel. Néhol kicsit uncsi volt, na de tegyük hozzá, hogy a film célközönsége nem épp a 30-as korosztály, úgyhogy ez megbocsátható. Az ajánlott korosztályú kislányok biztos olvadoznának a filmtől. ;o)
Amúgy maga a díszlet, a ruhák, a "film", nagyon szépen lett összehozva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése