2016. augusztus 25., csütörtök

Donna MacMeans: Nászéjszaka

Részlet az eredeti borítóból

Chambers testvérek #2


Már a megjelenése előtt nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre mert lássuk be, már maga a címe is elég figyelemfelkeltő és akkor ehhez adjuk hozzá még azt a tényt is, hogy történelmi romantikus regény, mely műfajnak megvan az a varázsa, hogy akkoriban a nászéjszakáknak megvolt a varázsuk, titokzatosságuk, elsőségük. Nagyon kedvelem a történelmi romantikus regényeket és lássuk be, a fülszöveg alapján is minden adott ahhoz, hogy aki kedveli ezt a műfajt, pár kellemes órát eltölthessen az olvasásával.
Nem is csalódtam a megérzésemben.

A Nászéjszaka egy nagyon kellemes történelmi romantikus regény. Nem ígér és nem ad többet annál, mint ami: könnyed, kellemes, néhol humoros, romantikus és könnyeden erotikus is. A főszereplők húzzák egymás idegeit, végig szikrázik köztük a levegő, de naná, hogy a beteljesedésig nem kevés időnek kell eltelnie. Vajon miért?

A főszereplő hölgyünk nem más, mint egy amerikai gazdag családból származó lány, Francesca. Vagyona van, de az édesanyjának az az álma, hogy rangja is legyen. Így lényegében mit tehet az áldott jó anyus és apus: igen, hozzáadják a lányukat egy angol herceghez. Akinek címe van, de vagyona nincs.
Szerencsétlen lány mit tehet, mit nem, férjhez megy, bár úgy hiányzik neki ez a házasság, mint hátára a púp. Először is Fran szerelmes, de a szerelmét eltávolították a közeléből. Másodszor távol, Angliába kell költöznie a szüleitől. Új világ, új kultúra, nem csoda, hogy Fran fél. Harmadszor, bár a férje nem hagyja hidegen, de ő akkor is mást szeret.
Aztán megtudja, hogy az apja egy egyességet kötött a férjével: ha Fran teherbe esik, akkor az unoka/unokák Amerikában fognak nevelkedni. Így természetesen mi lehet Fran terve? Minél hamarabb teherbe esni.
Igen ám, de ez nem is olyan egyszerű, mert a férje valamiért egy ujjal se hajlandó hozzá érni.
A kétségbeesett feleség egy kurtizán naplójának segítségéért folyamodik. A várt hatás nem marad el, a kérdés csak annyi, hogy a férje meddig fogja tartani magát és mikor adja be a derekát?

"- A komornája nem ért vissza időben, hogy segítse az öltözködésben?
[...]
- Mary ma korán reggel megérkezett [...] Miért kérdi?
-Mert úgy látom, megfeledkezett az egyik ruhadarabjáról."

Eredeti címe: The Seduction of a Duke (2009.)
Kiadta: General Press (2016.)
Oldalszám: 336
Forrás: kiadó
Értékelésem:
Csak akkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy egy széria második kötetét olvasom, amikor felvittem olvasmányomként a könyvet a moly.hu-ra. Ebből már gondolhatjátok, hogy nem folytatásos történetről van szó. Az első részben az ebben a részben is feltűnő hercegnek a testvérét ismerhetjük meg jobban, de annak a kötetnek az olvasása nélkül is maximálisan élvezni lehet ezt a kötetet is, hisz közük egymáshoz olyan értelemben nincsen.

Nagyon szimpatikus volt Fran karaktere, nagyon szorítottam szerencsétlen lánynak, hogy minél előbb sikerrel járjon és sikerüljön végre ágyba csalogatnia a férjét. Persze nem azért, hogy minél előbb teherbe essen hanem azért, hogy leessen mind a kettőjüknek, hogy összeillenek.
A férj, William már kevésbé hozott "izgalomba" (nem félreérteni), tán nem tartom annyira kidolgozott karakternek. Igazából túl sok minden így befejezve a történetet nem is maradt meg bennem vele kapcsolatban csak annyi, hogy bár többnyire a nők próbálják húzni a történelmi romantikus regényekben a nászéjszakát, hát itt meg egy férfi húzta fura módon.

Izgalmas volt betekinteni egy kurtizán naplójába, de sajnálatomra kevés betekintést kaphattunk. Szerettem volna hosszabban, részletesebben, jobban idézve is olvasni a naplót.

A cselekmény? Tetszett a huza-vona, kíváncsi voltam arra, hogy mikor fog végre eljönni az a pont, amikor William nem bírja tovább és enged a csábításnak. Valamint mindig kíváncsi voltam arra is, hogy Fran milyen trükkökhöz folyamodik majd még, hogy felkeltse a férje érdeklődését.

Milyen is akkor összességében a Nászéjszaka? Kellemes történelmi romantikus regény. Olyan, amilyennek lennie kell. Amíg olvasod addig kikapcsol, jól érzed magadat. Eltöltöttem a társaságában pár kellemes órát, kellemes élményt hagyott maga után, így ajánlani tudom a műfaj kedvelőinek a figyelmükbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése