2016. augusztus 5., péntek

B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

Részlet az eredeti borítóból.
Amint elolvastam a fülszövegét ennek a könyvnek biztos voltam abban, hogy nekem ezt olvasnom kell és kész.

Adva van az álom házaspár, Jack és Grace. A külvilág számára ők a minta pár, szerelmesek, imádják egymást, mindenben tökéletesek. Rájuk csak irigykedni lehet. Jack tökéletes férj, aki mindig a felesége kedvében akar járni, Grace pedig tökéletes feleség, mind a megjelenésében, mind a viselkedésében. Tökéletes háziasszony, aki csupa szépet és jót tud csak mondani a férjéről.
Igen ám, de mégis milyen fura, hogy Grace nem megy sehová a férje nélkül. És bár rettentő karcsú, a barátokkal eltöltött közös étkezések során annyit eszik, hogy egyszerűen a karcsúságát nem lehet megérteni. 
És persze okkal vetődhet fel bárkiben is a kérdés: létezik ennyire tökéletes pár? Valahol lennie kell egy titoknak, olyan nincs, hogy ennyire tökéletesek legyenek. Hol van a bibi?

Eredeti címe: Behind Closed Doors (2016.)
Kiadta: Művelt Nép (2016.)
Oldalszám: 400
Forrás: kiadó
Értékelésem:
A Zárt ajtók mögött egy nagyon izgalmas és nagyon beteg könyv. Számomra a letehetetlen kategória volt, mindig nagyon vártam, hogy folytatni tudjam az olvasását, imádtam. 
A feleség szemén keresztül látjuk a történteket, melyet olvasva hol a jelenben, hol pedig a múltban vagyunk.
A jelenben megtudjuk, hogy Gracet Jack fogva tartja. Zárt ajtók mögött tartja a szuperbiztos házukban és csak akkor engedi ki, ha részt kell venniük a barátaikkal való ebédeken, vacsorákon, amúgy a nőnek a szobájában kell tartózkodnia. Ha a férj úgy dönt, akár napokig nem néz Grace szobája felé és akkor a nő nem kap se enni, se inni.
Vajon miért tűri el ezt a nő? Miért nem próbál segítséget kérni? A múlt olvasása során megtudjuk, hogy Jack hogyan érte el, hogy Grace belé szeressen és mivel tudja sakkban tartani a feleségét, mely során a nő beleunt abba, hogy segítséget kérjen, mert tudja, hogy Jack mindig mindenre gondol és senki se hinne neki. Igen ám, de közben ketyeg az óra, valamiért minél előbb meg kell szabadulnia a férjétől. És ekkor kezdetét veszi a felkészülés a menekülésére. Vajon sikerrel jár-e?

Nagyon tetszett az E/1-ben való nézőponton keresztüli olvasás. Izgalmas volt Grace szemén keresztül olvasni a történteket és amikor eljutottam odáig, hogy elkezdi a nagy szökésre a felkészülését, letenni alig tudtam a könyvet, annyira szerettem volna a végére érni, hogy mi történt, hogy történt és mi lesz vele.
A Zárt ajtók mögöttet mindenki figyelmébe csak ajánlani tudom. Hihetetlen izgalmas történetet, ne hagyjátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése