2016. március 9., szerda

Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében

Forrás

A legismertebb nyuszilány vallomása egy bizarr és zárt elit világról


Nagyon sokáig ültem ezen a bejegyzésen mire végre úgy döntöttem ha törik, ha szakad, de összehozok valamit róla.

Kezdjük azzal, hogyan és miért is került a kezeim közé. Nos röviden: kapva a lehetőségen elolvastam, de amúgy a létezéséről se tudtam. Történt, hogy a közös könyves blogunkon keresztül -Könyvfalók- Kritta szerette volna elolvasni ezt a könyvet, így megkaptuk a Bookandwalktól. Én pedig úgy gondoltam, ha már ott hever a polcunkon, akkor próbát teszek vele.
Bevallom, teljesen ismeretlen terepre tévedtem, nem láttam, de még csak nem is hallottam a könyvben szereplő nyuszilányokról -na jó, azzal tisztában vagyok, hogy kicsoda Hefner, meg micsoda a Playboy, de a valóságshowt, a nyuszilányok kilétét sose követtem figyelemmel, így ismeretlen terepre tévedtem-, de valamilyen oknál fogva az elején érdekelt az életük, ha már a sors az utamba terelte őket.
Eredeti címe: Down the Rabbit Hole (2015.)
Kiadta: XXI. Század (2015.)
Oldalszám: 416
Forrás: Bookandwalk
Értékelésem:
Természetesen a neten azonnal rákerestem Hollyra, tudni akartam milyen is az a nyuszilány, aki ilyen lelki állapotba került, meg akivel így bántak a villatársai. Sőt, onnantól kezdve minden felbukkanó szereplőre rákerestem. Tudni akartam milyen X és milyen Y külsőleg. 

Olvastam a Lenn, a nyúl üregébent, szenvedtem közben az unalomtól, de valamilyen oknál fogva még se tudtam letenni, max félretenni pár napra.

Miről is szól a könyv? Holly teljesen átlagos, mindennapi életét élte, míg a sors úgy hozta, hogy lehetőséget kapott arra, hogy beköltözzön a villába. A többi lánnyal nem épp jó volt a kapcsolata -mert ő valahogy más volt. Nem szeretett bulizni, nem drogozott és betartotta Heff szigorú szabályait-, így lelkileg kezdett szép lassan jó mélyre süllyedni.
A lányok cserélődtek, majd végül kialakult a mesterhármas és elindult a valóságshow, ami nem csak Hefner csillagát emelte magasabbra, de ők is ismertebbek lettek, mint a többi nyuszilány. Aztán ahogy lennie kell, természetesen ez mindennek csak a kezdete volt, végül Holly is úgy döntött, hogy elhagyja a villát és megkezdi az önálló életét.

Mire is vágyik nagy eséllyel az olvasó amikor nekikezd ennek a könyvnek az olvasásának? Nyilván szaftos pletykákra, titkokra, melyekre a pletykalapok nem derítettek még fényt. És hogy megkapja-e ezeket? Nem igazán. Olyan a könyv, ami próbálja azt sugallni, hogy Holly megmondja a tutit mindenkiről és mindenről, de közben meg valahogy még sem. Az igazán érdekes részek továbbra is homályba borulva tengődnek. Ráadásul a vége felé nem éreztem mást mint azt, hogy a Lenn, a nyúl üregében nem más, mint egy magát ajnározó szőkeség csili-vili rózsaszín önéletrajzi ihletésű mesekönyve. Mert természetesen Holly az, aki a tisztaságával, tudásával kilóg a sorból, de a vége felé mégis lealacsonyodik a szardobálók szintjére és csalódást okoz az olvasónak.

Tanulság? Természetesen nem mind arany ami fénylik, ezt bizonyítja a könyv is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése