2013. június 8., szombat

Amikor a függővég kikészít

Kérdezz! Felelek! (43.)

Pár napja fejeztem be az Eredendő bűnösök második részét -Az angyalt-, és kész vagyok.
Amikor 3 oldallal a történet vége előtt az írónő belevett egy olyan fordulatot, amitől a 469. oldalon elkerekedett a szemem, "Na ne már! B*sszus, mennyi van még hátra?" és ijedten lapoztam, konstatáltam, hogy csak 2 oldal és vége, majd izgatottan vissza a 469. oldalra és az olvasás folytatása, ... na ekkor azért eljutottam a tűrőképességem határára, ezen a téren.
Így nem lehet, egyszerűen megtiltanám, hogy így, ilyen ponton abba lehessen hagyni egy részt! Hoppon hagyni az olvasókat, akik a hajukat tépik kétségbeesésükben, mert naná, hogy a szerzőnek sikerül a legjobb pillanatra hagyni a befejezést, hogy aztán remegve könyörögjenek a folytatásért.
Nyugodt vagyok! Kicsit se vagyok ideges!
Így vagyok én is Az angyallal. Tépem a hajamat és remegve várom a folytatást. Vajon miről fog szólni? Minden úgy fog alakulni, ahogy számítok rá? És ha igen, akkor az jó lesz? Mi lesz a vége? Meg egyáltalán: mikor-mikor jön már???? Ó b*sszus, Wes, végre!

Veletek is volt már olyan, amikor egy sorozat olyan függő véggel ért véget, hogy a falat kapartátok a "kíntól"? 
Ha igen, akkor mely könyvről van szó?

6 megjegyzés:

  1. Én csak az első részt olvastam el nemrég, egész pontosan a héten egyik nap, és kevesebb, mint 24 óra alatt....Azt hiszem, ez mindent elmond:) Várom nagyon a másodikat, hogy végre hozzá jussak, de akkor úgy látszik, a harmadikig meg megőszülök... :)

    VálaszTörlés
  2. @Zsu: A második jobb szerintem, mint az első, szóval együtt őszülünk meg a harmadikra. ... Ó, annyira kíváncsi vagyok rá, alig birok magammal! :o)

    VálaszTörlés
  3. Próbáltam válaszolni a kérdésedre, lehet egy kicsit hosszabb lett, mint terveztem. :)
    Sőt próbálom összeszedni a függővéggel rendelkező sorozatokat is egy listába. :)
    http://kristinablogja.blogspot.com/2013/06/valaszom-1-fuggovegrol-nikinek.html

    VálaszTörlés
  4. Igen volt már ilyen.

    Brenda Joyce: Deadly sorozatánál, főleg a 6. kötet végén.

    Tündérkrónikák 3. és 4. része is jó nagy függővéggel zárul.

    Mivel mindkét sorozat majdnem félbemaradt, ezért sokat kellett várni a folytatásra. Nehéz volt több mint egy évet várni.

    VálaszTörlés
  5. @Kristina: Köszi, elolvastam. ;o) És pótold A szirént, szerintem neked is tetszene.

    VálaszTörlés
  6. @Elhaym: Uh, az a legrosszabb, amikor nagyon sokat kell várni a folytatásra. :o( Akkor valahogy a hónapok teltével a fílingje is odavész.

    VálaszTörlés