2011. november 1., kedd

Novemberi várható megjelenések

Tudjátok, ismétlem magamat: minden csak akkor biztos, amikor már a könyvesboltok polcain vannak az adott könyvek, de elviekben ebben a hónapban ezekre is lehet számítani többek között:

Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalszám: 340
Ára: 3490
Várható megjelenés: nov. 4.
"Izgalmas, különös, megindító első kötet. A fényképek és a szöveg pompás összhangja felejthetetlen történetet teremt. Egy rejtélyes sziget, egy elhagyott árvaház, izgalmas, megindító és csodálatos története."










Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó
Oldalszám: 352
Ára: 2990
Várható megjelenés: nov. 2.
"A "Drága Tess!" idehaza a tavaly ősszel indult - és máris több sikerkönyvet listáján tudó - Carta Light-sorozat részeként jelenik meg. Elbeszélője a New Yorkban élő angol Beatrice, akinek vasárnapi ebédjét riasztó hír szakítja meg: édesanyja telefonál Londonból, és közli, hogy Tessnek, Beatrice húgának néhány napja nyoma veszett. A "Drága Tess!" óriási sikerének legfőbb titka az, hogy a regény egyszerre feszültségteli, érzelemgazdag családi dráma és fordulatos, gyomorszorítóan izgalmas detektívtörténet, e két eleve népszerű műfaj igen eredeti és páratlanul ügyesen kivitelezett ötvözete."

Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó

Ára: 3499
Várható megjelenés: nov. 30.
"A félreeső budai utcában álló romos házat, amely a homlokzatán lévő angyalszobrokról kapta a nevét, a XXI. század első éveiben életveszélyesnek nyilvánítják, és le akarják bontani, hogy szállodát, vagy lakóparkot építsenek a helyére. A közelben lakók azonban civil mozgalmat indítanak a patinás épület megmentéséért. Az elszánt csapat vezetője Zsuzsa, a gimnáziumi magyartanár, akit - bár nem ott lakik - személyes élmények fűznek az angyalos házhoz. Több mint tíz éve, egyetemista korában ugyanis rendszeresen látogatta az egyik lakót, a százéves Hilda nénit, aki lediktálta neki az emlékeit.
Ezek a feljegyzések repítik vissza az olvasót az 1910-es évekbe, amikor az angyalos ház a fénykorát élte. Akkoriban nem csak a szobrok miatt nevezték így, hanem az ott lakó négy lány okán is. Hilda, Klári, Manci és Lina, a négy barátnő együtt élik át a századelőn a felnőtté válás, és persze a szerelem, valamint a vele járó elkerülhetetlen csalódások édes-fájdalmas élményeit. A ház titokzatos új lakója révén azonban akaratukon kívül még a korszak politikai cselszövéseibe is belekeverednek."

Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Oldalszám: 200
Ára: 3499
Várható megjelenés: nov. 30.
"Egy tinédzserkori fellángolás, egy viharos éjszaka - ennek köszönheti az életét az immár majdnem tizennyolc éves Martin. A fiú apja nem más, mint az ismert amerikai énekes, aki összehívja egy nagyszabású születésnapi partira egykori és mostani szeretteit. Martin anyja, Lina azóta lezárta lelkében a régi kalandot, ám egy sokkoló felfedezés hatására - és persze a fia miatt - mégis elfogadja a meghívást. Egy tizennyolc éves srác, Martin, aki él-hal a zenéért, bár még senki sem tudja, igazán tehetséges-e, egy harminchat éves trendkutató, Lina, akinek egy csapásra összeomlik és újra felépül az egész világa, egy hetvenéves, önző rockzenész, aki szeretni tanul... és az ő szeleburdi, zenei vénával megáldott, hangos családja... Karácsonyozni, ünnepelni gyűlnek össze New Yorkban, és a találkozás mindannyiuk életét megváltoztatja." (Fejős Éva)

Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó
Oldalszám: 296
Ára: 2800
Várható megjelenés: nov. 14.
"Az 1942-ben született Viviane Villamont nevét itthon és világszerte egyaránt a francia írónő első, nálunk is többször kiadott, "Kisdarázs" című regénye tette ismertté.
A szerző újabb regényének középpontjában a címszereplő (Claire Dormentin, a "feddhetetlen nő") és egy szerencsétlen sorsú kislány, Lucile különös barátsága áll, de az írónő kettejük történetének hátterében - egy nagy párizsi bérház lakóinak életét bemutatva - rendkívül érdekes körképet nyújt a mai francia középosztályról, az egyes családok vagy az egyedül élő férfiak és nők gondjairól, vágyairól és bűneiről, illetve általában a nagyvárosi lét sajátosságairól, furcsaságairól is."

Kiadó: Agave Könyvek
Oldalszám: 352
Ára: 2980
Várható megjelenés: nov. 17.
"Bár minden ellene szólt, Katniss Everdeennek kétszer is sikerült élve kikerülnie az Éhezők Viadalából. Túlélt minden megpróbáltatást, de még mindig nincs biztonságban. Mert a Kapitólium bűnbakot keres a lázadás miatt. Snow elnök pedig egyértelművé tette: Kapitólium haragja elől senki sem menekülhet. Sem Katniss családja, sem a barátai, sem pedig a 12. körzet lakói."





Kiadó: Fumax
Oldalszám: 464
Ára: 3790
Várható megjelenés: nov. 15.
"Az Assassin's Creed videójáték sorozat az utóbbi évek legnépszerűbb új sorozata az egész világon, néhány év alatt több mint 30 millió példányban fogytak a játékok. A "Testvériség" című kötet, a közvetlen folytatása az előző, "Reneszánsz" című, a magyarországi könyvpiacon is kiemelkedően teljesítő regénynek. Mivel az Assassin's Creed sorozat következő játéka a "Revelations" 2011. november 15-én jelenik meg, és óriási várakozással tekintenek rá a rajongók, így a "Testvériség" kötet megjelenését úgy időzítettük, hogy ez a játék megjelenésével összecsengjen, és így kiemelkedő hírverést kaphasson."

Kiadó: Victoria Kiadó

Ára: 2599
Várható megjelenés: nov. 28.
"Annabelle, Sophie és Micki - három árván maradt nővér, három regény, majd egy újabb lány a negyedik kötetben. Mindannyian a nővérek gyámjának, Yank nagybácsinak a sportügynökségénél dolgoznak reklámszakemberként. Sorsuk nem csupán a családi és munkahelyi kötődéseik, hanem hasonló szerelmi kapcsolataik révén is összefonódik.
Annabelle Jordan a legidősebb lány. Ő a férfias férfiakat kedveli. Az izzadságszagú férfias futballistákat, akiknek a társaságában a nők nőnek érzik magukat a sportoló mérete, súlya és szaga ellenére - vagy talán éppen azért. Számos csalódás után Annabelle-nek a hajdan ünnepelt futballista, Brandon Vaughn vállalkozását kell profi módon rendbe tennie. Csakhogy Brandon épp az a típus, akiről Annabelle számára egyértelműen kiderül, hogy a férfi akár a végzetét is jelenthetné. Annabelle érthetően fél egy újabb csalódástól, de kénytelen elköltözni a kisvárosba, Brandon szülővárosába, ahol hihetetlen zavaros állapotok fogadják."

Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó

Ára: 3499
Várható megjelenés: nov. 30.
"Mindig jöhet egy új szerelem.
Katie Fforde a romantikus női irodalom egyik új csillaga, akinek regényei több országban vezetik a sikerlistát. A Hív Amszterdam, a Száz boldog esküvőm, Szerelmes levelek, Tökéletes ajánlat írónőjének új könyve garantáltan humoros és romantikus olvasmány."








Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó

Ára: 3499
Várható megjelenés: nov. 30.
"Claire Barclay boldogan él New Yorkban férjével és kislányával. Az éttermük népszerű, nincsenek különösebb gondjaik. Egy nap telefonhívás érkezik Skóciából: nevelőapját szélütés érte. Claire-nek Leo az egyetlen rokona, tulajdon gyermekei pedig ritkán látogatják az öregurat. Így hát Claire és férje, Art Skóciába utazik a nyárra, hogy Leóval tölthessenek néhány hetet. Kiderül, hogy Leót nem lehet magára hagyni, ő azonban ragaszkodik otthonához, az ódon házhoz. Artnak remek ötlete támad: megvásárolják a birtokot, az épületet pedig konferencia-központtá alakítanák át, és egy kisebb házat építenének a nevelőapának.
Ám a helyzet nem ilyen egyszerű. Claire fiatalkori szerelme, Jonas Fairweather időközben Leo gondnokává és bizalmasává vált. Jonas és Claire barátsága annak idején kurtán-furcsán megszakadt, most is kerülik egymást, s Claire gyanakszik, hogy Jonas valami rosszban sántikál. A házzal kapcsolatos nehézségeket bonyolítják Claire mostohatestvéreinek mesterkedései. Sosem szerették Claire-t, s a gyerekkori ellenszenv az idő múltán sem csökkent. A jóságos Leo végül, Jonas tanácsára, merész lépésre szánja rá magát: árverésre bocsátja a birtokot."
Szavazni újra jobb oldalt fent tudtok 2 hétig arról, hogy mely könyv/könyvek megjelenését várjátok leginkább. (Miután lejárt a szavazás, mindig a várható megjelenéses bejegyzésekhez szoktam amúgy az eredményt beilleszteni.)
Én a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit, A kiválasztottat és bár ide nem tettem ki, de az Angyali vadász sorozat 3. részét, az Angyaltáncot.

És akkor a szavazás eredménye:


Látom a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei és A kiválasztott nyert a többségnél is. ;o) Na és szegény Forró szerelem, ill. Egy feddhetetlen nő, 1 szavazatot se kapott? Nocsak! Senki se várja őket? Pedig a 4 kötetes Carly Phillips sorozat jónak tűnik, illetve Kisdarázs után azt hittem, hogy nagyobb lesz az érdeklődés az írónő új könyve felé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése