2010. október 6., szerda

Sonia Rossi: Fucking Berlin

"Az alig húszesztendős lány Szicíliából érkezett Berlinbe, hogy a hírneves egyetemre járhasson. A szülei nem tudják fizetni a sok ezer eurós tandíjat, a barátja munka helyett inkább kocsmázik, ő pedig a tanulmányai miatt nem vállalhat állást. A prostitúcióval keresett jó pénz nagy csáberő. Éjjel árulja a testét, miközben bemocskolja a lelkét.
A Fucking Berlin felkavaró és kíméletlenül őszinte beszámoló egy fiatal lány viszontagságairól és a bordélyházak világáról. Döbbenetes szexuális perverziók, elfojtott vágyak, durvaság és szeretetlenség. A derék családapa csak egy rövid menetre fizet be, mert sietnie kell az óvodába a gyermekéért. A köztiszteletben álló bíróról senki sem sejti, hogy miután a fiatal lányokon kiélte perverz vágyait, feleségét a város legelegánsabb éttermébe viszi. Sonia Rossi mindennek tanúja volt, megélte, a bőrén tapasztalta. Kevés ennél megrázóbb vallomás látott napvilágot. "



Megjelenése óta fájt a fogam erre a könyvre. Felkeltette a tartalma a kíváncsiságomat: fiatal egyetemista lány, aki a testével keresi meg a tandíját.
Már nem élek "álomvilágban" mióta olvastam a Luxusnyalánkságot, és rájöttem, hogy itthon is elég sokan vállalnak ilyen "munkát", így kíváncsi voltam arra, hogyan élik meg ezt a nők, mi vezeti őket erre az útra. Kíváncsi voltam. Ugyanakkor fel voltam készülve, hogy a szövege biztos nagyon obcén, trágár lesz, mint a Luxusnyalánkságban.

Ha össze kéne hasonlítani a két könyvet, akkor Sonia Rossié jóval "finomabb". Természetesen ebben is néhol közönségesen fogalmaz az írónő, de valahogy mégis más világ, mint Holly Hillé.
Sonia szerencsére nem gondolja úgy, mint pszichológus "sorstársa", hogy segít azzal a házasságokon, hogy nős férfiakkal bújik ágyba. Nem keres magának mentségeket, más munkával nem tudott annyit keresni, hogy úgy éljenek ahogy szeretnének, a tanulmányait se szerette volna abbahagyni, itt kötött ki, ez van.
Voltak benne olyan részek, ami már sok(k) volt nekem, pl. hogy terhesen se hagyta abba, vagy hogy 30 eurót kevésnek talált 20 percért, amiben csak masszázs volt és kézimunka, semmi más. (Átszámítva, ez jelenleg 7.800Ft.)
De míg Holly Hillt valahol szántam, Sonia-t viszont nem ítéltem el. Nem értettem vele egyet, de valahogy mégis sikerült neki úgy fogalmaznia, hogy ő kerüljön ki a történetből győztesként.

Igazából, semmi extra.
20-as lány Berlinben, aki először videochates munkával indít az egyetem mellett, majd bordélyházban köt ki.
Tanul, férjhez megy, elfuserált a párkapcsolata, végzi a dolgát a bordélyházban, szerelmes lesz, terhes lesz, stb.

Hiába várja az olvasó, hogy lesz amolyan tanulsága, ez nem következik be.
Sonia 4 évet húz le a "piroslámpás negyedben", de nem bánja. Tapasztalt sok kellemetlen dolgot, sok minden van mögötte, de mégis végig optimista. Azt tartja szem előtt, hogy lediplomázik, lesz normális munkája, és abbahagyhatja az egészet, addig pedig elviseli, és utána élnek boldogan a fiával, amíg meg nem halnak.

Tartalom: 2,5
Megjelenés: 2010/2008
Eredeti cím: Fucking Berlin

Sonia Rossi a saját tapasztalatait, életét írta le a könyvében.
Matematikát tanult az egyetemen.
Második regénye idén jelent meg Dating Berlin címmel.

3 megjegyzés:

  1. Kíváncsi voltam erre a könyvre, már nézegettem korábban könyvesboltban, majd a Libriben nemrég, ahol 50%-os akcióban volt, de a leírásod megerősített benne, hogy jó hogy nem adtam ki érte pénzt. Ha hozzám vágják egyszer, azért majd elolvasom. :)

    VálaszTörlés
  2. Őszintén szólva én is örülök, hogy nevettem meg, pedig nagyon szemeztem én is vele.

    VálaszTörlés
  3. A Szex és tandíjhoz hasonlóan ez a könyv sem volt annyira nagy durranás. Nem rengetett meg alapjaiban, nagyjából sejtettem hogy hogyan élhetnek a "hivatásosok". Sonia befejezése legalább egész jó lett :)

    VálaszTörlés