2015. szeptember 23., szerda

Georgia Cates: A fájdalom szépsége

Eredeti címe: Beauty From Pain (2013.)
Kiadta: Ulpius-ház (2014.)
Oldalszám: 430
Értékelésem:
Jack McLachlan iparmágnás a borászat nagyágyúja, egyben Ausztrália legkapósabb agglegénye. Sikerei és vagyona miatt nem ismeretlenek számára a romantikus kapcsolatok bonyodalmai, a zűrös helyzetek elkerülése érdekében extrém szabályok szerint randevúzik. A maga egyszerűségében, kötöttségek nélkül élvezi a gyönyörű hölgyek társaságát. Kapcsolatait üzleti megállapodásként kezeli, minden egyes alkalommal ugyanolyan feltételek szerint. Nincs hosszú távú kapcsolat. Nincs valódi személyazonosság.
Az ő játéka, az ő szabályai. Többnyire elégedett a megszokott játszmával, ám amikor Laurelyn Prescott belép az életébe, muszáj stratégiát váltania. Az új játékos ugyanis minden korábbitól különbözik. Jack világa a feje tetejére áll, amikor három hónapig tartó viszonyba bonyolódik a gyönyörű, amerikai zenésszel. Semmi sem a tervek szerint történik, és Jack egyre több és több szabályt áthág a lány kedvéért. Laurelyn nem is tudja, milyen kivételesen közel kerül ahhoz, hogy olyasmivé váljon, amelynek lehetőségét a férfi elképzelni sem merte. Miatta borul minden játékszabály.
A fájdalom szépsége felnőtteknek szóló kortárs regény, a fiatalabb olvasók számára a felnőtt tartalom miatt nem ajánlott.

A fájdalom szépsége #1


Nocsak-nocsak. Bevallom töredelmesen, ha megtudom egy könyvről, hogy romantikus/erotikus témájú és az Ulpius adta ki, akkor túl sok jóra nem számítok. Köszönheti ezt annak a kiadó, hogy amikor berobbant az erotikus mánia kis hazánkban, orrba-szájba adták ki a silánynál silányabb ilyen történeteket egy rakás pénzért. Úgyhogy a bizalmam nagyon megcsappant akkor az irányukba. Így túl sok jóra nem számítottam ezzel a könyvvel kapcsolatban sem, de mégis esélyt adtam neki mások értékelései alapján.
Megbántam-e? Nem. Kellemesen csalódtam ebben a történetben, igazán jó volt. Azt adta, amire számítottam.

forrás
Lényegében A fájdalom szépsége kicsit olyan, mint a Szürke, csak BDSM nélkül. Itt is van egy gigagazdag nőcsábászunk, aki képtelen az elköteleződésre (nyilván egyenlőre), de akkor megpillantja a női főszereplőnket. Megvan a szerződés is egy megállapodás keretében, de mint ahogy sejteni lehet, naná, hogy minden úgy alakul, ahogy a macsó állatunk erre sose számított volna.

A helyszín Ausztrália, csak hogy valami újdonság is legyen a gigapoliszokon kívül. Jack borászattal foglalkozik, gazdag, szexi, stb. Csak alkalmi kapcsolatai vannak, mely megállapodásokra épülnek. Vagyis X hétig együtt van egy nővel a megállapodás keretében, a kilétét nem fedi fel (ami kicsit érdekes, hisz ha olyan nagyágyú, hogyhogy nem ismerik őt fel a hazai nők, de mindegy, hunyjunk e fölött szemet). Szórakoznak, jól elvannak, majd amikor letelt az idő, akkor viszlát.
Laurelyn amerikai fiatal nő, aki a barátnőjével utazott Ausztráliába annak a bátyjához 3 hónapra. Bele van szőve a sztoriba, hogy a bátyus beleesik a lányba, de semmi jelentősége nincs igazából, max csak annyira, hogy Jacknek ez nem nagyon tetszik.
Szóval találkoznak, fellobban a szenvedély és a lány elfogadja a megállapodást, ami 3 hónapra szól. Jack megígéri neki, hogy ez lesz élete 3 legszebb hónapja és ez így is lesz.

Aztán persze ahogy lennie kell, a lány beleszeret a pasiba, a pasi is a lányba, de ezt magának se meri bevallani. Csupa olyan dolgot tesz a lányért, amit másért nem, na de eljön a búcsú ideje. ... És Laurelyn tartja magát a megállapodáshoz. ...

Mint ahogy említettem, jó kis történetet hozott össze az írónő. Kellemes olvasmány volt, nem visszataszító, állandó vulgaritással tűzdelt erotikus jelenetekkel.
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert hát igen, úgy ért véget az első rész, ahogy erre számítani lehetett az elejétől kezdve. ;o) Sőt, meg merném kockáztatni, hogy mi minden lesz majd a folytatásban. :o)


Ti olvastátok már? Nektek hogy tetszett?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése