2013. augusztus 5., hétfő

Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Ó istenem, imádom Párizst! Sose éreztem még ennyire, hogy szeretnék elutazni oda, szeretnék elvegyülni a franciák közt, de olvasva ezt a könyvet, nagyon-nagyon rám jött az érzés.
Egyszerűen imádtam az Anna és a francia csókot. Ifjúsági, aranyos, bájos, könnyed, olyan, mint a francia Szent Johanna gimi.

Anna 17 éves. Az édesanyjával és az öccsével él Amerikában. A szülei elváltak, az apja pedig nagymenő író, akinek a könyveire felfigyelt a filmipar. Nos, a fejébe vette, hogy mivel ő nagymenő, a lányának nem akárhol kell tanulnia. Mit neki egy egyszerű állami iskola, elküldi Párizsba a lányát, hogy ott tanuljon.
Anna addig a percig nem sokat tudott Franciaországról, amíg meg nem érkezett az iskolába, így enyhén szólva is bepánikol, amikor egyedül marad a kollégiumi szobájában. Nem ismer senkit, a szülei az óceán túloldalán, a legjobb barátnője szintén és az a srác is, akivel végre valami kezdett kibontakozni köztük.
De nem szomorkodik sokáig, ugyanis szinte azonnal összebarátkozik Merrel és a kis csapatával. Vagyis Josh-al és Rashmi-val (akik együtt járnak), valamint St. Clairrel-el, akinek a barátnője már főiskolás. Elárulom, hogy St. Claire a mi emberünk, akiért bizony odáig vannak a lányok, és Anna szívét is megdobogtatja első pillantásra, még ha sokáig ezt nem is vallja be magának, mert a fiúnak barátnője van.
Érdekes lesz a kapcsolatuk, ugyanis olvasva a könyvet, végig érezzük, hogy szikrázik köztük a levegő, bejönnek egymásnak, de még se lépnek egymás felé. Jobban mondva folyamatosan elsiklanak egymás mellett épp úgy, mint ahogy A Szent Johanna gimiben Reni és Cortez. Már csak emiatt is érdemes azoknak elolvasni ezt a könyvet, akik szerették Laura sorozatát.
Na de ott tartottam, hogy folyamatosan elsiklanak egymás mellett, és mindeközben a legjobb barátok lesznek. Ezen pedig csak segít, hogy a Hálaadási ünnepet kettesben töltik az egész koleszban, ugyanis rajtuk kívül mindenki hazautazik a családjukhoz. Együtt lógnak, jól érzik magukat egymás mellett, de mégis nagyon sok idő eltelik, mire végre pont kerül a kapcsolatuk végére.

Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet! És bár 17-18 évesek a szereplők, egyáltalán nem éreztem azt, hogy túl fiatalok, gyerekek lennének. Annyira tiszta, ártatlan az egész történet, hogy épp emiatt végig megdobogtatta a szívemet. Úgy szorítottam értük, mintha a leghevesebb romantikus regényt olvastam volna. Aztán amikor végre "kikerült a happy end a végére", hát nem is tudom mikor könnyebbültem meg ennyire. ;o)

Ajánlom mindannyiótoknak a figyelmébe ezt a könyvet! A Szent Johanna gimi rajongók semmiképp se hagyják ki, de azok sem, akik szeretik az aranyos, könnyedebb romantikus történeteket. Nem kell attól félni, hogy gyerekes, mert nem így lesz! :o) Ne hagyjátok ki, de tényleg!

_______________________
Eredeti címe: Anna and The French Kiss (2010.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2012.)
Oldalszám: 384
Ára: 2999
Forrás: könyvtár
Értékelésem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése