2013. augusztus 2., péntek

Sarah Addison Allen: Édes élet

Sarah Addison Allen már A csodálatos Waverley-kertben bebizonyította, hogy nagyon jól tud írni, ráadásul hatalmas mesélő. Az Édes életben se csalódtam. Imádtam minden sorát, minden gondolatát, de erről ITT már írtam is egy kis rövid szöszt.

A történet főszereplője a 27 éves Josey, aki együtt él a zsarnok anyjával. Másról se szól az élete, mint az anyja kiszolgálásából és ide-oda cipeléséből. Magányos, nincsenek barátai, ráadásul mivel elég elkényeztetett gyerek volt, a város minden lakójának elég negatív véleménye van róla, hiába nőtt fel azóta és igyekszik mindenkivel kedves lenni. A fiatal nőnek egyetlen boldogsága van az életében, a kis búvóhelye, a gardróbszobája, ahol édességeket és szerelmes regényeket rejteget.
De aztán egy szép napon a feje tetejére áll az élete, ugyanis beköltözik a szekrényébe Della Lee. Joggal kérdezhetnétek, hogy a fenébe tud bárki is beköltözni valakinek a szekrényébe, de erre nem térek ki. Tény és való, hogy vannak furcsaságok a történetben, de valahogy ezek nem számítanak az olvasás közben.
Szóval Della Lee beköltözik a szekrénybe és Josey kezd megváltozni. Bátrabb, nyitottabb lesz, barátnőre tesz szert, olyan dolgokat próbál ki, amiket eddig nem mert, ellent mer mondani az anyjának és a szerelem se kerüli el. ...

Igazából hasonlít maga a történet lényege az előző könyvéhez. Ugyanaz a hangulat, ugyanaz a varázslatos, mesés történet, ugyanaz a főszereplő karaktere is, szóval vannak hasonlóságok, de csak a fő tulajdonságokban.
Imádtam, elvarázsolt. Imádtam olvasni, imádtam ahogy a hangulata magával sodort. Legszívesebben befaltam volna egyszerre az egész könyvet, ugyanakkor meg húzni is akartam, hogy minél tovább tartson az olvasása. Ne hagyjátok ki!

________________
Eredeti címe: The Sugar Queen (2008.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2012.)
Oldalszám: 295
Ára: 2999
Forrás: könyvtár
Értékelésem: kedvenc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése