2012. március 21., szerda

"Waiting On" Wednesday (2.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez, ami jelen esetben EZ.

Amikor legelőször láttam meg ennek a könyvnek a borítóját, az Indiana Jones jutott eszembe. Legszívesebben azonnal "lapoztam" volna, hogy inkább a többi várható megjelenésnek tudjam szentelni a figyelmemet, de valami mégis visszatartott. Elolvastam a fülszöveget és már az első egy-két mondattal sikerült "szíven ütnie". II. vgh., titkos szöveg, ami bizonyítja valami létezését, ami mindennél hatalmasabb fegyver lehet, ...  hűűűűű. Izgalmasnak tűnik. ;o)

Tom Harper: Az elveszett
szentély

Eredeti címe: Lost Temple
Várható magyar megjelenés: márc. 28.
Oldalszám: 340
Ára: 2990
Kiadó: Ventus Libro Kiadó
Kategória: kalandregény
"Az izgalmas, pergő kalandregény 1941-ben, a második világháború alatt kezdődik Kréta szigetén, ahol a németek meggyilkolnak egy angol régészt. A haldokló egy kalandorra bízza azt a titkos ókori szöveget, amely egy évezredek óta elfeledett ősi tárgy létét bizonyítja. A háború után németek, oroszok, amerikaiak akarják megkaparintatni e tárgyat, mert mind azt remélik, hogy olyan anyagból készült, amelyből az atombombánál is hatékonyabb fegyver állítható elő. Az ősi titok nem hagyja könnyen felfedni magát: Homérosz szövegei vezetik a főhőst és az olvasót helyszíneken és történelmi korokon át egészen a döbbenetes felismerésig, majd a megnyugtató világunk békéjét megmentő végkifejletig."

Tom Harper 1977-ben született Németországban. Történelmet tanult Oxfordban, jelenleg Yorkban él a feleségével és a két fiával.
Edwin Thomasként történelmi sorozatot írt, ami a napóleoni harcok során játszódik.
Regényei:
- The Mosaic of Shadows
- Knights of the Cross
- Siege of Heaven
- Lost Temple- Az elveszett szentély
- The Book of Secrets
- The Lazarus Vault
Edwin Thomasként:
- The Blighted Cliffs
- The Chains of Albion
- Treason's River
Magyarul egyelőre Az elveszett szentély (lesz) olvasható tőle.
Oldala ITT elérhető.

ITT pedig megnézhetitek, hogy más hazai könyves bloggerek mely könyv/könyvek megjelenéseit várják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése