2010. október 11., hétfő

Kresley Cole: Vámpírszerető

"Évszázadokkal ezelőtt egy lidérces éjszakán Sebastian Wroth vámpírrá változott. Telve gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje.
A Dermedtszívű Kaderin két imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Mégis valahányszor találkozik Sebastiannal, újult erővel támad fel benne a kéjvágy, és képtelen véghezvinni küldetését. Sebastian és Kaderin menthetetlenül egymásba szeretnek, és közösen titokzatos ereklyék nyomába indulnak ősi sírokon és katakombákon át, akár a történelmet is újraírva, hogy elnyerjék az örök boldogságot. Ám eljön a pillanat, amikor Kaderin választásra kényszerül; szerelem vagy család, élet vagy halál.
Kresley Cole világhírű sorozata megérkezett. A számos országban bestseller regényeket fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A Vámpírok alkonyat után sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút."



10 hónappal a sorozat első része után, végre a kezeim közé került a második rész.
Az a "baj", amikor egy író nagyon jól indít, hogy onnantól kezdve már úgy veszed kezedbe az újabb műveit, hogy elvárod tőle, az is elnyerje a tetszésedet. Próbáltam elfelejteni, hogy a Vámpíréhség mennyire tetszett, ne legyen elvárásom, egyszerűen csak érezzem jól magamat az olvasása közben.
Szerencsére fölösleges volt aggódnom, Kresley Cole megint jó kis történetet hozott össze.

A Vámpírok alkonyat után egy sorozat, aminek jelenleg 4 kötete olvasható magyarul.
1. Vámpíréhség
2. Vámpírszerető
3. Vámpírharc
4. Vámpírvér

A Vámpíréhségben egy vérfarkas és egy vámpírlány romantikus történetét olvashattuk. És mintegy mellékszálként felvetődött egy vámpír és egy valkür lány kapcsolata is.
A Vámpírszeretőben a főszereplő férfi, az első kötetben felbukkanó vámpír testvére, a lány pedig a valkür lány rokona. Így egy vámpír és egy valkür történetéről olvashatunk.
Szenvedélyes, erotikus, de nem esik át az írónő a ló túloldalára, amikor már zavaró lehetne az erotika.

Kaderin esküdt ellensége a vámpíroknak, mióta megölték két szeretett testvérét. Sebastian akarata ellenére lett vámpír, és eddig magányosan élt. A sors összehozza őket, de a lány nem adja könnyen magát. Elindulnak egy versenyen, mely győzelmével megváltoztathatják a múltat. ...

Amolyan "macska-egér harc" az egész, de a végén az "egér" megadja magát. ;o)
Romantikus, szenvedélyes.
Akik szeretik az ilyen irodalmat, azok szerintem ne hagyják ki.

Tartalom: 4
Megjelenés: 2009/2006
Eredeti cím: No Rest for the Wicked

Az előző rész:
Vámpíréhség

17 megjegyzés:

  1. Ez is és az első könyv is a polcon vár már elég régóta, de Ward teljesen elvette a kedvem az efféle könyvektől. Talán hamarosan megpróbálkozom ezzel a sorozattal, hátha tetszeni fog.:)

    VálaszTörlés
  2. Mi volt a baj Ward-dal? Túl sok volt már? ;o)
    Amúgy szerintem Ward és Cole hasonló, de közben még sem. :o)

    VálaszTörlés
  3. @sajtosrolo: Szerintem Wardnak is adjál még esélyt. Későbbi kötetek sokkal jobbak és amint megkedveled a szereplőket onnantól kezdve már le sem lehet tenni. Későbbi könyvekben már kevés erotikus jelenet lesz, szerelmi szál is háttérbe szorul majd. Tele lesz izgalommal, humorral, fordulatokkal, több szálon fog futni. Nem tudnék rá rosszat mondani.

    Sorozat legjobb része:
    http://elhaym.wordpress.com/2010/09/29/j-r-ward-megbosszult-szereto/

    @Niki: Örülök, hogy most sem csalódtál Coleban. 3. rész is hasonlóan jó lesz, remélem minél hamarabb eltudod majd olvasni.

    VálaszTörlés
  4. elhaym: igyekszem-igyekszem, de hétvégén lecsapok a következő Ward-ra. ;o)

    VálaszTörlés
  5. sajtosrolo: ha már megvan, akkor szerintem is tégy vele egy próbát, ha romantikusabb hangulatban leszel.

    VálaszTörlés
  6. Már nem is tudom mi volt a bajom vele, mert nem mostanában olvastam. Valahogy az egész világ nem igazán tetszett, a párbeszédek erőltetettnek hatottak.
    @elhaym írtam kommentet.:)
    Ja, igen, ezek az Alantasok sem jönnek be, nekem ez már nagyon fantasztikus elem a vámpírok mellett.:) (A vámpírokat imádom, és nem az Alkonyat miatt, szóval velük és az ezer féle ábrázolásukkal nincs bajom.:)
    Azért még nem mondtam le W-ról, de ezekhez a könyvekhez jóval több kedvet érzek jelenleg.:)

    VálaszTörlés
  7. Az Alantasos részek engem se kötnek le őszintén szólva. Az se hatna meg, ha egy az egybe kimaradnának a részeik a történetből. Bár most, hogy olvastam Butch részét, ezt gondolom nem lehetne megoldani. ;)
    Cole-nak ebben a könyvében feltűntek vérfarkasok, koboldok, boszorkányok stb. ;o)

    VálaszTörlés
  8. De ha már szóba kerültek a "kedvencek, nekem eddig a 4. Ward-os kötet jött be a legjobban, meglepő módon. ;o)

    VálaszTörlés
  9. "vérfarkasok, koboldok, boszorkányok" - mind a három jöhet :)

    VálaszTörlés
  10. De csak feltűnnek. ;o) Bár ez a réz kimondottan "meseszerű". Nem mintha vámpírok miatt amúgy se lett volna az, de biztos érted. ;o)

    VálaszTörlés
  11. ja, nem baj az sem, ha csak feltűnnek:) igen, értem, hogy érted.:)

    VálaszTörlés
  12. Akkor hajrá, tégy vele próbát. Lehet, hogy totál rá fogsz kattanni. ;o)

    VálaszTörlés
  13. Könnyen lehet.:) Most még gyorsan elolvasom a Vámpírnaplók 3. részét (de minek..) aztán utána ez következik azt hiszem, mert két vámpírosat nem akarok egyszerre olvasni + a VN. úgyis rövid.

    VálaszTörlés
  14. A VN. engem valahogy egyáltalán nem vonz, pedig bejönnek a vámpíros könyvek. A filmből is kb. az első 3 részt láttam, annyi elég is volt belőle. Bár állítólag a film és a könyv teljesen más.

    VálaszTörlés
  15. Ha a sorozat nem jött be, akkor tényleg nem valószínű, hogy a könyv tetszene. Főleg mert a könyv szerintem nagyon nem jó. Most is csak kínlódok vele.

    VálaszTörlés
  16. Igen, olvastam a molyon, hogy bajlódsz vele.

    VálaszTörlés
  17. Későbbi kötetekben már többet fognak szerepelni a vérfarkasok és a boszorkányok. :)

    VN: Filmet nézem. Nem rossz, de ifjúsági, emiatt csak egyszer nézhetős nálam.

    VálaszTörlés