2017. július 14., péntek

Helen Fielding: Bridget ​Jones babát vár

Eredeti címe: Bridget Jones's Baby (2016.)
Kiadta: Európa (2016.)
Oldalszám: 266
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 4
Hosszú-hosszú évekkel ezelőtt olvastam a széria első két részét és a babás kötet nem is jöhetett volna jobbkor, mint amikor én is kisbabát várok. :o)

Bridget nem is lenne Bridget, ha nem sodorja magát megint vicces szituációkba. Igen ám, de most azért ott van a történetben a komolyság is, ugyanis nem tudni, hogy ki a baba apukája. Két jelölt is van a pozícióra és naná, hogy a két apajelölt nem épp egymás szíve csücskei. Megindul kettőjük közt a rivalizálás, hogy vajon kinek sikerült sikeresen célba érnie. Természetesen a történet végére kiderül, hogy ki az apuka, de addig a főhősnőnk sok vicces helyzetben találja magát.

Kellemes olvasmány volt a Bridget Jones babát vár, szinte faltam, élveztem. Azt nem mondom, hogy hibátlan, mert néhol kicsit erőltetnek, elcsépeltnek éreztem a humort benne, de mindezektől függetlenül nagyon le tudott kötni és szerettem olvasni, úgyhogy szívből tudom ajánlani azok figyelmébe, akik olvasták már a széria első két részét. Azok ismerete nélkül, csak úgy vaktában belekezdeni ebbe a kötetbe szerintem hiba lenne.

"– És ha valaki a babából akar DNS-t?
– Ahhoz amniocentézis kell. Ami valószínűleg okos ötlet, tekintve, hogy maga előrehaladott korú anya.
– ELŐREHALADOTT KORÚ ANYA?
– Igen. Harminchat fölött az ember gyakorlatilag előrehaladott korú anya.
– Nézd a jó oldalát – tanácsolta Tom, miközben Shaz és Magda társaságában kísért az amniocentézisre. – Egyszerre igényelhetsz nyugdíjat és gyerektartást."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése