2013. december 2., hétfő

Új sorozat magyarul: Fekete Város Krónikái

A sorozat: Black City / Fekete Város Krónikái

Könyv #1: A sötétség városa | Műfaj: YA, disztópia
Itthon kiadja: Maxim Könyvkiadó | Megjelent
"A Fekete Város lakóinak egy véres, brutális háború után kell újjáépíteniük a füstölgő romokat és saját életüket. A városon emberek és sötétfajzatok osztoznak, csak a Határfal választja el őket egymástól. Egy elszabadult vírus sokakat megfertőzött, még tovább súlyosbítva a helyzetet, és a sötétfajzatok új mutációit hozva létre. Bár a háborúnak vége, lüktet a feszültség, a Fal két oldalán élők ugrásra készen várják az újabb összecsapást.
Ebben a kiélezett helyzetben Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy Haragvó sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan lehetséges ezek után, hogy belezúgott Ashbe, ebbe a sötétfajzat félvér fiúba? Érzései felkavarják, minden szívdobbanása ellent mond annak, amiben addig hitt. Ez a féktelen szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között.
A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek, elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. S bár hamar rájön, hogy Natalie a vértársa, meg kell küzdenie a külvilággal és önmagával.
Szenvedélyes románc veszi kezdetét ebben a lepusztult, mégis lenyűgöző világban, amelynek hangulata szinte magába szippantja az olvasót. Letehetetlen könyv, semmiképpen ne hagyja ki!
"

A sorozatról:


A Fekete Város Krónikái jelenleg 2 kötetből áll, a harmadik előre láthatóan jövőre fog megjelenni angolul.
Az első 2012-ben, a második idén nyáron jelent meg. Trilógiának van tervezve.

A szerző:

4 megjegyzés:

  1. Nekem két könyvet mindenképpen olvasásra ajánlottak a fenti és a Csontszüret ;)

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: A Csontszüretet jelenleg még olvasom, szóval ha egyszer nekikezdenél, ajánlom, hogy már az elejétől vezesd egy lapon, hogy ki micsoda. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Igen ezt hallottam, hogy az első rész nagyon alapos, jó sok leírással a világ bemutatásával ... stb. Tipikus első rész a jó sorozatoknál ...

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: a szerző létrehozott egy nem épp egyszerű világképet. Rengetek féle/képességű/stb. ember/lény szerepel benne, nagyon könnyű elveszni a szálakban. Nem kellett volna ennyire belelendülnie, de hát ez van. :o)

    VálaszTörlés