2011. december 2., péntek

Daniel Glattauer: A hetedik hullám

Megjelenés: Alle sieben Wellen (2009.)
Magyarul: Hetedik hullám (2010.)
Kiadó: Park Könyvkiadó
Oldalszám: 246
Ára: 2900
Első rész:
Gyógyír északi szélre
Értékelésem: 4*
Mint ahogy a Gyógyír északi szélbenről szóló bejegyzésemben írtam, kész szerencsének tartom, hogy itthon várt rám a folytatása, mert nem tudom, mihez kezdtem volna. Így mindenkit arra biztatok, hogy a két kötetet egyszerre szerezzétek be, mert meg fogtok őrülni, ha nem folytathatjátok azonnal a másodikkal, olyan izgis résznél ér véget az első.

A Gyógyír északi szélbenben sajnos megszakad Emmi és Leo kapcsolata, igazán sejteni se sejtettem, hogy ennek mikor lesz folytatása és hogyan. 9 hónap telik el, mire végre Leo újra válaszol a nőnek és innentől kezdve szerencsére fordulat következik be, találkoznak. Hogy alakul a nagy találkozás? Jó kérdés. Nekem úgy jött le, hogy annyira szuperül nem, egy kicsit meg is akad a kapcsolatuk. Ráadásul Leonak barátnője lesz, ami bonyolítja a helyzetet, Emmi kicsit titokzatosan viselkedik, hogy mi a helyzet a férjével, de aztán szép lassan minden révbe ér. A szerelmük fellángol, végre már nem csak a monitor túloldalán, de a kérdés végig ott függ az olvasó feje fölött: mi lesz ebből? Happy end vagy életük végéig el levelezgetnek így, miközben élik külön-külön az életüket?

Nem tartottam annyira izgalmasnak már ezt a részt, de ezzel együtt lett kerek a történet, tuti begolyóztam volna, ha még csak várni lehetne a magyar megjelenésre. :o)

Daniel Glattauer nagyon jól ír. Olyan szépen fogalmaz, hogy néha simogatta a lelkemet.
A figyelmemet ebben a kötetben se tudta maximálisan fenntartani, hol teljesen odáig voltam érte, hol kicsit nyögvenyelősen fogytak azok az oldalak. Mindezektől függetlenül egy nagyon kellemes, nagyon finom olvasmány, amit egyszerűen jó olvasni és kell is, szóval csak bátran vágjatok bele!

4 megjegyzés:

  1. A Gyógyír északi szélben és a folytatása is nagyon érdekelne!
    Talán az ünnepek között végre sikerül olvasnom valamit... :)
    Igaz, még a Jumurdzsák gyűrűjét sem kezdtem el... ;)

    VálaszTörlés
  2. Megnézni is jó lenne egyszer. ;o)
    (A Jumival meg ráértek, csak aztán vigyázzatok, mert M. olyan szinten rá van kattanva, hogy feleltetni fog titeket belőle). :oD

    VálaszTörlés
  3. Ajjaj, akkor a Jumit januárra kiolvassuk és jegyzetelünk is közben... ;) M. nagyon szigorúan feleltet? :D
    És igen, jó lenne megnézni a Gyógyírt!

    VálaszTörlés
  4. Az olvasónapló a minimum. :oP

    VálaszTörlés