2011. május 3., kedd

Suzanne Collins: Futótűz

Az alábbi bejegyzésben elfordulhat SPOILER!

Mónikának köszönhetően Az éhezők viadala után nem kellett sokat várnom a folytatásra és ha minden igaz, a trilógia befejező részének a magyar megjelenése sincs olyan messze, őszre várható.

Suzanne Collins engem már a sorozat első részével megnyert magának, de a Futótűzzel csak még jobban megerősítette bennem, hogy méltán van akkora rajongótábor, amekkora.
Többeknél olvastam, hogy nem tetszett nekik, hogy újra képbe került a Viadal, mintha az írónő nem tudott volna mást kitalálni, mással fokozni a hangulatot. Én ezzel nem értek egyet.
Egyrészt, már a Nagy Mészárlás előtt is izgalmasnak találtam az eseményt, lendített rajta még egyet a Viadal. Ugyanúgy maximálisan lekötött és nagyon tetszett.
Nem volt olyan érzelgős, mint az első rész, nem zokogtam végig a fél könyvet. Inkább végig a torkomban dobogott a szívem, hogy mi lesz Katnissel és Peetaval, nehogy baj legyen, hisz nem lehet.
Peeta nagyon a szívemhez nőtt, egyszerűen imádom. És nagyon haragszom a lányra, hogy egyszerűen nem vette észre, milyen igaz kincs is van kartávolságra tőle. Annyira remélem, hogy a befejező részben minden jóra fog fordulni!
Igazán csak egyszer kellett könnycseppet elmorzsolnom a szemem sarkában, amikor az anyuka jelentkezett a lánya helyére. Az a pillanat olyan szívbemarkoló volt.

Az éhezők viadala véget ért, Katniss és Peeta megkezdi a Győzelmi Körutat. Igen ám, de az Arénában történtek láncreakciót indítottak el a Panem lakói között, lázadni kezdenek a Kapitólium ellen. Az elnök persze a lányt hibáztatja, próbál mindent megtenni, hogy bosszút álljon rajta.
25 évente megrendezik a Nagy Mészárlást és ennek most jött el az ideje. A lakókat nagy döbbenet éri a kiválasztottak miatt, újrakezdődik a viadal. A tét nagyobb, mint az előzőnél volt. ...

Katniss persze továbbra se tudja eldönteni, melyik fiút is szereti igazán, bár egyszerűen nem is értem őt. Gale nem vált ki belőle olyan reakciókat, mint Peeta, nem tudom min agyal akkor. Emiatt nem túlzottan a szívem csücske.
Újra a figyelem középpontjába kerül a fecsegőposzáta (most lesz igazán jelentősége). Az elátkozott szerelmesek még elátkozottabbakká válnak. Mintha minden összeesküdött volna ellenük.


Megjelenés: Catching Fire (2009.)/ Futótűz (2010. Agave Könyvek)
Oldalszám: 313
Ára: 2980

4 megjegyzés:

  1. A posztot nem olvasom el a biztonság kedvéért, de muszáj leírnom, hogy én ezt is úgy várom, hogy elkezdjem végre! Vagyis nem ezt, hanem Az éhezők viadalát.:) Azt megnéztem, hogy ez is 5-ös, húú:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, mind a 2 5 csillag lett, sőt kedvenc is. ;o)

    VálaszTörlés
  3. A hétvégén fejeztem be. Tényleg jó volt. Köszönöm az ajánlást :-))
    (csak az idegesített, hogy olyan sehogy se volt vége ... legszívesebben már olvasnám a 3. részt :-))

    VálaszTörlés
  4. @Timi és Blanka: Örülök, hogy tetszett és hamarosan jön majd a folytatása. :o)

    VálaszTörlés