2011. május 30., hétfő

Csúcshatás-film

Érdeklődve figyeltem az izgalmat, amit a könyv megjelenése okozott az olvasók között. Annyira nem vonzott a fülszövege, mégis érdeklődve figyeltem a véleményeket, mert úgy éreztem, nem lehet elsiklani felette, ha ennyi embert lázba hozott.
Végül úgy döntöttem, hogy először megnézem a belőle készült filmet. Hogy jól döntöttem-e? Nem tudom. ... De az biztos, hogy ezek után nem vagyok kíváncsi a könyvre.

Alan Glynn Limitless c. regénye 2001-ben jelent meg. Itthon és még több országban is, szinte egyszerre jelent meg a könyv, az abból készült film bemutatójával.
A főszereplőjét nem más játszotta, mint Bradley Cooper, aki nekem a Valentin napból volt ismerős. A film másik híressége pedig Robert De Niro volt.

"Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben."



Kecsegtető a tartalma igaz? ;o) Belegondolva, bizonyos szituációkban milyen jó lenne egy ilyen tabletta!
Kicsit lagymatagon indult a film, majd felpörgött, viszont elég hamar unni kezdtem, elvesztettem az érdeklődésemet, ráadásul voltak olyan jelenetek benne, amiket nem is értettem. Az utolsó kb. 20 percet már csak azért néztem meg, hogy ne hagyjam már félbe.
Nem ért döbbenet, nem volt igazi csattanója, a vége olyasmi lett, amire számítottam.
És most azon agyalok, hogy könyvben vajon milyen lehet? Nekem eléggé úgy tűnt, hogy ez a történet igazán a filmvásznon "mutat jól".

A filmet április 7-én mutatták be itthon.
színes, feliratos, amerikai akcióthriller, 105 perc
forrás: port.hu

8 megjegyzés:

  1. Én is a filmet néztem meg először, ami szerintem egy erős hármast azért megérdemel, de ez után már én sem fogom elolvasni a könyvet. :)Szerintem könyvben jobb lett volna.

    VálaszTörlés
  2. A film filmesebb.:) Elkanyarodott a könyvtől, amiben a történet szinte az elejétől más irányt vett. Én jobb sorrendnek éreztem, hogy előbb olvastam. Az a baj, hogy én Bradley Cooper miatt annyira elfogult vagyok:D hogy nem tudom úgy értékelni a filmet, hogy őt ne vegyem számításba.:D De azt hiszem, nélküle is elég jó pontszámot adtam volna neki, én jól szórakoztam. Sajnálom, hogy neked, nektek nem annyira nyerte el a tetszéseteket.

    VálaszTörlés
  3. @Szilvamag: Én erősnek nem mondanám az én részemről, de azért a hármas ott figyel.
    Igen, én is gondolkodtam azon, hogy könyvben bizonyos jelenetek tán jobban érthetőek lettek volna. Én pl. nagyon nem értettem amikor gyors volt, mint a villám, hogy ez azt jelenti, hogy tényleg ilyen piszok gyors, vagy a tudata van széthasadva és ezért ilyen gyors, vagy teleportál, vagy mit tudom én. Nekem ezek a jelenetek nem voltak tiszták.

    VálaszTörlés
  4. @sajtosrolo: Akkor eléggé át van írva a film a könyvhöz képest?

    VálaszTörlés
  5. @Niki: szerintem igen.
    Az nem azért volt olyan, mert fizikailag gyors volt, inkább csak érzékeltetni akarta, hogy ennyire felpörgött az agya. Látvány szempontjából szerintem nem volt rossz, de nem tudom, tényleg lehet, hogy más megoldással egyértelműbb lett volna a dolog.

    VálaszTörlés
  6. @sajtosrolo: Igen, én is erre gondoltam, de szerintem elég félreérthető volt, hogy mit is akarnak vele éreztetni. Bár, nyilván máshogy nem is nagyon tudták volna ezt visszaadni másképp.

    VálaszTörlés
  7. Én imádtam a filmet. Meg sem akartam nézni, aztán nagyon bejött ... Lehet pont azért, mert semmit sem tudtam róla, nem volt pozitív vélemény. És mint írtam, meg sem akartam nézni. Néha sokat számít, hogy milyen, vagy egyáltalán van-e a beharangozó :-)

    VálaszTörlés