2011. április 5., kedd

Tonya Hurley: Szellemlány 2.- Hazatérés

Akik olvasták Tonya Hurley trilógiájának első részét, gondolom izgatottan várják a folytatás megjelenését. Köszönhetően a kiadónak, volt szerencsém kézbe venni, elolvasni a Hazatérést még a hivatalos megjelenése előtt. De ha minden igaz, Könyvfesztiválra (április 14-17.) már kapható lesz, nem kell sokat várnotok nektek sem rá. ;o)

Akiket szintén elvarázsolt a Szellemlány borítója, azokat megnyugtatom, az eredeti borító megmaradt a második résznél is. Míg az első kötetében a fekete-rózsaszín uralkodott, ebben a részben a fekete-lila. A lapszélek ugyanúgy fémesek és belül is hasonló a díszítés. Illetve, inkább lilás a borító és nem fekete, de nagyon érdekes, a fényviszonyoktól függ. Van, hogy feketének látom, van, hogy sötét lilának. :o) Az idézetek se maradtak ki, mindegyik a maga módján nagyon elgondolkodtató.

Amint megkaptam a könyvet, módomban állt azonnal nekikezdeni és már csak a 130. oldal körül kellet pihentetnem az olvasását. Jól meg is döbbentem, hogy már a felénél tartottam, teljesen beszippantott a történet, egy nap alatt végeztem vele.
Sokkal könnyebb volt ráhangolódni, mint az első résznél. Még mindig "gótikus" mesének tartom, igazi ifjúsági regénynek. Tetszik, hogy nincs benne túlfűtött erotika, amikor 15-17 évesen egymásnak esnek a párok és csak az együttlétre tudnak gondolni. Olyan kis aranyos, meseszerű, amit bátran adnék a tini gyermekem kezébe.

Az első résznél volt egy kis hiányérzetem, ami abból fakadt, hogy valahogy átsiklottam azon, hogy miért nem szerepeltek Charlotte szülei a történetben. Nos, ebben a részben már egy picivel nagyobb szerepet kaptak, kiderült, hogy mi történt velük. (Igen, tényleg árva volt.)

Míg a Szellemlány számomra azt az érzést próbálta sugallni a tiniknek, hogy nincsenek egyedül, más is érzi magát néha láthatatlannak, valahogy úgy érzem, hogy a Hazatérés egy kicsit más. Jobban szembetűnt nekem az "Y-generáció élete". Az írónő a halott tiniken keresztül próbálta most is bemutatni, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk. Legyen az akár a blogfüggőség vagy akár a túlzott szolárium használat.
A szeretet, a családi és baráti összetartás is nagyobb szerepet kapott. Ki mire képes a másikért, ha az bajba kerül?
Úgy érzem, a folytatásban nem kimondottan Charlotte a főszereplő. Scarlet jutott nagyobb szerephez.

Ha nem olvastad az első részt még, előfordulhat, hogy az alábbi bekezdésben spoilert találsz!
Az első rész ott ért véget, hogy Charlotte-nak döntenie kellett, hová is tartozik, majd ennek megfelelően tovább tudott lépni. Úgymond leérettségizett és megkezdi a gyakornoki idejét egy lelkisegély szolgálatnál. Lényegében ő lesz (lenne?) azoknak a tiniknek a racionális belső hangja, akik meginognak, segítségre van szükségük, hogy ne kövessenek el butaságokat.
Feltűnik a színen egy új szereplő is, aki sok galibát okoz.

Ami viszont Scarlet-éket illeti, Petula nagy baja kerül és a testvére a segítségére siet. Számít Charlotte támogatására és ezzel elkezdődik egy kis kaland.

Kísértések, megkísértések, a Hazatérés több mindent is jelent a történetben és egy kicsit megmutatkozik, hogy Petula nem is olyan rossz. ;o)

Összességében nincs nagy történés, de egy nagyon könnyed, kellemes olvasmány, nagyon élveztem, de szerintem elég, ha csak újra kiemelem: 1 nap alatt végeztem vele. ;o)
,5

Megjelenés: Ghostgirl-Homecoming (2009.)/ Szellemlány- Hazatérés (2011. Pongrác Kiadó)
Oldalszám: 281
Ára: 3600

9 megjegyzés:

  1. Én is gyorsan haladtam vele, most meg persze úgy várom a harmadik részt.:)) Kívül-belül nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Ugye milyen olvasmányos? észre sem veszed és már a közepénél-égénél tartasz. :o) Én is kíváncsi vagyok a 3. részre, hogyan fog folytatódni C. "élete". Főleg az utolsó sorok után.;o)

    VálaszTörlés
  3. Szia ez a rész már magyarul is kapható?

    VálaszTörlés
  4. Szia, a könyv már kész van, a Könyvfesztiválra jön majd ki hivatalosan is. Én előolvasására kaptam meg a kiadótól.

    VálaszTörlés
  5. Niki, igen, tényleg olyan.:) És ugyanígy vagyok a befejezéssel.:)

    VálaszTörlés
  6. Mindjárt itt van a Könyvfesztivál és olvashatod is akár. :o)

    VálaszTörlés
  7. és a harmadik rész mikor jön ki nem tudjátok ?:))

    VálaszTörlés