2011. április 9., szombat

Jennifer Weiner: Jó az ágyban

Ha ránéztek a borítóra, elolvassátok a címet, mit szűrtök le belőle? Nagy eséllyel azt, hogy humoros szingliregény lesz. Aztán megfordítjátok, elolvassátok a fülszöveget és nyugtázzátok magatokban, hogy jól tippeltetek, bár hab a tortán, hogy végre a főszereplő egy átlagos, duci nő.
Nagyon kíváncsi voltam a történetre, aztán mikor olvastam Mónika véleményét, hogy gondolatokat is ébreszt, még jobban kíváncsibb lettem rá.

A történetet 2 részre tudnám igazán osztani.
Az egyik fele tényleg szingliregény. A duci Cannie szakít a barátjával, aztán egy napon azon kapja magát, hogy a férfi írt róla egy cikket az egyik újságban, amiben leducizza őt. A 28 éves nő először haragra gerjed, majd ami a legfurább volt, mégis kész lenne megbocsátani annak a férfinak, aki a sárba próbálta tiporni őt. Vár rá, sír utána, belekezd egy újabb orvosi felügyelettel működő fogyókúrás programba. Aztán minden a feje tetejére áll.
Cannie élete összekuszálódik, barátságot köt egy sztárral, nagy hírt közölnek vele, felpörögnek az események. Hirtelen már nem is a szinglisége van a középpontban.

Aztán jön a "sokk", amolyan bőgősebb olvasás. A mosoly lefagyott az arcomról és már csak az anyai érzéseim diktáltak mindent.


Canniet nagyon könnyű megkedvelni, viszont egyszerűen nem értettem miért sír Bruce után. Ugyanis a férfi egy nagy fajankó. Már magában milyen gerinctelen dolog, hogy egy újságban teregeti ki a magánéletüket, meg se kérdezve erről a nőt. Lábtörlőnek használja, őt hibáztatja, ahelyett, hogy egy kicsit magába nézne.

A történet nagyon jól kitér arra, hogy a ducik hogyan élik meg a duciságukat, mikre képesek, csak hogy lefogyjanak. Hogyan éli meg ezt a partner és felvetődik a kérdés, hogy igazán köze van-e a boldogsághoz a súlynak?

Aranyos, kellemes, könnyed olvasmány, a vége felé már "velősebb". Tökéletes kikapcsolódás, ha valaki épp erre a műfaj nyújtotta kikapcsolódásra vágyik, úgyhogy köszönöm Mónika, hogy kölcsön adtad. ;o)
Ez az írónő első regénye amúgy, de olvashatjuk tőle magyarul az Egy cipőbent és a Kismamák a pácbant is.


Megjelenés: Good in bed (2001.)/ Jó az ágyban- Nagydarab nőt szeretni (2009. Kelly Kiadó)
Oldalszám: 382
Ára: 2980
Az írónő oldala ITT.

8 megjegyzés:

  1. Jó poszt lett! Már egy éve megvettem kb a könyvet, egy antikváriumban, de még nem kezdtem neki, pedig azóta is csak jókat hallok róla. Hogy nem átlagos, nem csak szingliregény, nem a sablon chick lit. Te is felcsigáztál ezzel a sokk-kal és bőgős olvasmányra utalással... :) Jó hogy néha kicsit mélyebb olvasnivaló rejtőzik ilyen cím és külső mögött.

    VálaszTörlés
  2. A cím alapján valami Don Rigoberto-féle könyv jutna rögtön az eszembe, jaj! :P De csatlakozom PuPillához és most engem is felcsigáztál, mert lassan be kellene iktatni egy könnyedebb olvasmányt, de csakis a művészeti mániám kiélése után ;).

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy tetszett. :)
    Nekem a Kismamák a pácban is a polcomon van, de csak éppen beleolvastam, hogy milyen lesz. Annak az első pár oldala elég komolynak tűnt, remélem nem olyan lesz a nagy része. Mondjuk a borítója (ami jó csúnya) nevetős könyvet sejtet.

    VálaszTörlés
  4. Nem hittem volna, hogy pont ezzel a bejegyzéssel fogok bárkit is felcsigázni, de örülök. :o)
    A Kismamák a pácban nálam is kívánságlistán van. :oP

    VálaszTörlés
  5. Engem eddig hidegen hagyott ez a könyv, de ha egyszer szembejön velem, és olyan kedvem lesz, elolvasom.:)

    VálaszTörlés
  6. :)) Ez általában úgy van, hogy az tetszik meg valakinek amiről te nem gondolsz nagyokat (bejegyzés), meg esetleg arra jön több komment :) Velem legalábbis így szokott, bezzeg mikor azt hiszem, na majd erre, akkor arra senki nem reagál semmit :D

    VálaszTörlés