2010. december 27., hétfő

Aprilynne Pike: Wings- Szárnyak

Emlékszem, anno abból kiindulva, hogy a varázslókat a vámpírok váltották fel, azon agyalgattam, vajon mik/kik fogják leváltani majd a vámpírokat?
És íme, sorra jelennek meg a tündéres könyvek, most ők vannak porondon.

Szeretem a fantasy-t, a vámpíros könyvek között is megtaláltam azokat, amik elnyerték a tetszésemet, de egy idő után éreztem, hogy nagyon egy kaptafára épülnek. Üdítő volt más mitológiai lényekről olvasni, ráadásul gyerekkorom tündéres meséin kívül nem nagyon futottam még bele a róluk szóló történetekbe.

Már a megjelenése előtt nagyon kíváncsi voltam a könyvre. Stephenie Meyer ajánlásának köszönhetően ("Bámulatos egy első könyves szerzőtől.") pedig, sutba vágtam a félelmemet, hogy első könyves írónőről van szó, és tán túl sokat is vártam tőle emiatt.
Érezni lehet, hogy kezdő íróról van szó. Ami leginkább zavart, az a nevek gyakori ismétlése. Az rendben van, ha egy oldalon 2-3X előfordul, de 8-10X már elég zavaró tud lenni.
A cselekmény felépítése egyszerű, ezzel problémám nincs is, de valahogy az események a vége előtt kb. 100-80 oldallal indultak csak be. Addig csak úgy folydogált szép lassan. Olvasod-olvasod, de nem történik semmi lényeges.

Alapjába véve, a Wings egy nagyon kis könnyed történet, leginkább a 12-14 éves korosztálynak szól. Engem annyira nem tudott lekötni annak ellenére sem, hogy igazából olvasmányos, gyorsan lehet haladni vele, olvastatja magát.

SPOILER!!!
Laurelt 12 éve, 3 éves korában a nevelőszülei háza előtt hagyták. A házaspár örökbe fogadta őt, teljesen hétköznapian telnek az éveik, leszámítva 1-2 furcsaságot. Majd egy új városba költöznek, Laurel gimnáziumba kezd járni ahol megismerkedik egy fiúval, és egy szép napon azon kapja magát, hogy virág nőtt ki a hátából.
Ha mindez nem lenne elég, egy fura fickó meg akarja venni a házukat, és egy még furább fiú azt állítja, hogy tündér, és épp virágzik.

Aztán még ott vannak a trollok is, ha mindez nem lenne elég a sokkhoz. ..
.
VÉGE

Röviden: egy kedves kis mese. Lehetőségek vannak a történetben, kíváncsi vagyok, hogy mi fog a folytatásokban történni majd. A 3. része 2011. májusában jelenik meg angolul.



Valahogy úgy érzem, hogy a fiatalabb tiniket tudja inkább elvarázsolni, az idősebbeket nem feltétlenül tudja lekötni már.
Egy kicsit másra, jobbra számítottam, de bízok a folytatásban. Ahhoz elég érdekes volt, hogy el akarjam olvasni.

Aprilynne Pike kreatív írást tanult. Férjével és 3 gyermekével Utahban él.
A Wings 2009-ben jelent meg angolul, magyarul idén, december 15-én a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Köszönöm nekik a könyvet!
Az írónő honlapja: http://www.aprilynnepike.com

,5

12 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz a sablon:-))))))))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Szórakoztam is vele. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Szuper az új dizájn :-)) gratula!!!

    VálaszTörlés
  4. Eddig valahogy nem figyeltem erre a könyvre, elveszett a sok friss megjelenés közt. Ráadásul nem olvastam még tündéres könyvet, úgyhogy szerintem ez lesz az első.:)

    VálaszTörlés
  5. Én is ezzel vetettem bele magamat a tündéres könyvekbe. :o) Amit most olvasok, az is tündéres, csak krimi.

    VálaszTörlés
  6. Francicánál írtam, hogyha ti jót írtok a következő részről, akkor esetleg én is elolvasom, de egyébként nem tervezem. :)

    VálaszTörlés
  7. Sajtosrolo: Én a helyedben a Melissa Marr-féle sorozattal kezdeném. :) Abban szimpatikusak a szereplők, rengeteg tündér van felvonultatva, és a történések sem hiányoznak belőle.

    VálaszTörlés
  8. Mónika: Akkor nem jött be neked se annyira?
    Köszi a bizalmat. :o)

    VálaszTörlés
  9. Úgy voltam vele, hogy néha tetszett, néha meg nagyon nem, ebből született a 3.5-ös átlag. :)

    VálaszTörlés
  10. Valahogy nálam is így. ;o)

    VálaszTörlés
  11. Mónika: köszi, igazából az annyira nem érdekelt eddig. de majd belekukkantok akkor.:)

    VálaszTörlés