2010. február 21., vasárnap

Elizabeth Adler: Velem Velencében

A hétvége alatt végeztem ezzel is.
Annyira tetszett a Toszkánai nyár c. regénye, hogy teljesen abban voltam, hogy ez is romantikus, könnyed kis olvasmány lesz, pont olyan, amilyenre most igényem van.
Bár, már akkor csodálkoztam, amikor elolvastam a tartalmát és ott romantikus krimik nagyasszonyaként emlegették az írónőt, hisz minden volt a Toszkánai nyár, csak krimi nem. ;o)

Izgalmasnak izgalmas volt, de most nem nagyon vagyok erre ráhangolódva, így annyira nem is tetszett.
A lényege: egy kis történelem + gyilkosság + hazugság + gyengéd kis szerelem = a regénnyel.

A másik ami kicsit elkeserített, hogy a címből azt vettem ki, hogy legnagyobb részben Velencében fog játszódni, újra láthatom majd magam előtt ezt a csodás helyet, de nem éreztem egyáltalán így.

" A New York Times népszerűségi listavezetője, Elizabeth Adler legújabb nyári olvasmánya egy véletlen találkozással kezdődik, amely veszélyhez, áruláshoz és halálhoz vezet. A négy titokzatos szó arra sarkallja Precious Raffertyt, a régiségkereskedőt, hogy átvágjon Európán, és megfejtse a szavak jelentését. A 38 éves Preshy szereti az „Egy Amerikai Párizsban” életérzést, de amíg nem találkozik Bennett James-szel, azt hiszi, senki sem veheti le a lábáról. Ahogy azonban a kapcsolat szélsebesen halad, rájön, hogy sok mindent nem tud a férfi shanghaji üzelmeiről. Aztán váratlanul sürgős üzenetet kap Lily Songtól, az unokatestvérétől, akit nem is ismer személyesen. Lily Shanghaj-ban él, ismeri a régiségkereskedelem helyi alvilágát – és van egy titka, amely elég fontos ahhoz, hogy Velencébe vigye, hogy első alkalommal találkozzon személyesen Preshyvel. Velencében Preshy a cselszövések útvesztőjén küzdi át magát, mire rájön, kiben bízhat meg tiszta szívből…és kire bízhatja rá az életét. A Velem Velencében Elizabeth Adler legolvasmányosabb regénye. Könnyű olvasmány nyári estékre…egy rejtély, amely a luxus jelmezében utazik."

4 megjegyzés:

  1. nem ide tartozik, de még mindig szereted a lábvarázsló gépet? én olyan régóta szeretnék, csak nem merek beruházni rá "javaslatok" nélkül. :)

    VálaszTörlés
  2. :o) Igen, még mindig szeretem. Tényleg nagyon jó, bár tény és való, hogy van akinek nem jön be. Már pár perc után érzed, hogy bedurrannak az izmaid.
    Én levateráztam, így 30 valahány helyett 8.000-ért vittem el postaköltséggel és az eladó, csak párszor használta, mert neki nem jött be. Ennyiért szerintem megérte. :o)

    VálaszTörlés
  3. köszönöm, akkor majd én is vaterázom. :)
    még kérhetnék esetleg valamit? ha nem nagy gond, lemérnéd nekem összecsukva? szélesség, magasság, mélység? mert nincs az összes méret megadva és elég fontos, hogy el tudjam rakni. :) de csak ha egyszer véletlenül ráérsz, ha nincs kedved, nem kell.

    VálaszTörlés
  4. Nem nagy, tényleg befér az ágy alá, mögé, szekrénybe, stb. Akkor összecsukva:
    szélessége: 27 cm
    magassága: 60 cm (mármint ha le van engedve)
    mélysége: 47 cm

    VálaszTörlés