2010. február 10., szerda

Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Végeztem vele. :o)
Olyan volt, mint amilyennek egy romantikus regénykének lennie kell. Se több, se kevesebb.
1-2 nap végezni lehet vele, leginkább nyáron tudnám elképzelni az olvasását, amikor süttetjük a hasunkat és elrepülhetünk a sorokkal Toszkánába, láthatjuk magunk előtt a végtelen olajfaligeteket, szőlősöket, a tiszta, szinte megfestett kék égboltot. ... (Írom ezt úgy, hogy sose voltam még arra felé, de valahogy így tudnám elképzelni.) ;o)

Különösebb mondanivalója nem nagyon volt a történetnek, tán csak annyi, hogy a múlt megtörtént, tovább kell lépni és élni kell az életet, hisz csak egyszer élünk és boldogságra születtünk.

"Most már remélem, érted, hogy nem mindig az a fontos, mit látsz. ... A lényeg az, hogy hogyan látod." (153. o.)

"Azt mondják, két dolog szépít meg egy nőt: ha szerelmes, vagy ha gyereket vár." (155. o.)


És egy idézet arról a pillanatról, amikor a főszereplő anyuka kislánya először megy randevúzni:
"Meggyőződött róla, hogy kényelmesen ül, és úgy csukta be az ajtót, mintha valami nagyon értékes gyémánt lenne odabenn- és az is volt, az én gyerekem, jajistenem, az én gyerekem!" (267. o.)


Csak mert tetszettek. ;o)

A történet lényege annyi, hogy van egy anyuka, aki egyedül neveli a 14 éves lányát, megszállottan dolgozik, hogy ne kelljen szembenéznie a múltja fájdalmaival.
Az anyukája egy napon levelet kap, hogy Toszkánában egy villát örökölt.
Odautaznak, persze van egy kis bonyodalom, főszereplő anyuka szerelembe esik, nagymama szintén, 14 éves lányka szintén, úgyhogy mindenki szerelmes, és a vége persze happy end. ;o)

"Gemma Jericho elvált, agyonhajszolt New York-i orvosnő, akinek életét az egyre nehezebben kezelhető kamasz lánya és állandóan aggódó édesanyja tölti ki. Egy titokzatos toszkánai örökségről szóló levél azonban felvillantja előtte a változás lehetőségét: búcsút mond hát az unalmas hétköznapoknak, s családjával Olaszországba utazik. Gemma azt reméli, hogy a kiruccanás alatt kibékülhet lányával, és a változás új értelmet adhat édesanyja életének is. Ám a toszkánai valóság sokkal bonyolultabbnak bizonyul, mint amilyenre Gemma számított. A helybeliek ugyanis azt hiszik, hogy az örökséget képező romos villa jogos tulajdonosa Ben Raphael, a gazdag és sármos amerikai vállalkozó. Az ízléskülönbség, a pletykaéhség és az egyre durvuló viták miatt Gemma élete leggyötrőbb, ugyanakkor leggyönyörűségesebb szerelmi viszonyába keveredik a csodabogár amerikaival. A toszkánai nyár örökre megváltoztatja életszemléletét - és az életét is. "



Elizabeth Adler a romantikus krimik nagyasszony.
40 éve házasok a férjével, egy lányuk van.
A telet kaliforniai otthonukban töltik, Palm Springsben, tavasztól őszig viszont Európában utazgatnak, és ezek, a főleg Itáliában és Franciaországban tett látogatások adják az ihletet nagysikerű, többek közt Velencében, Capriban, Amalfiban, Provence-ban játszódó romantikus regényeihez.
forrás: http://www.romantikusregenyek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=48

4 megjegyzés:

  1. A2.idézet tényleg nagyon igaz!

    VálaszTörlés
  2. Szupi jó könyveket olvasol.
    Picit irigykedem.. lesz nekem valaha is időm még olvasni, kizárólag nem tudományos, gyerekneveléses, mitől alszik a gyerek könyveken kívül?
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Persze, hogy lesz Meli, fel a fejjel. Gondolj rám, mi miken mentünk keresztül. Sose hittem volna, hogy egyszer át fogja aludni az éjszakákat és tessék! Hidd el, hamarosan eljön a ti időtök is. Tudom, hogy nagyon fáradt lehetsz már, de kitartást és csak pozitívan. Egyszer minden gyerkőc átalussza az éjszakákat. ;o)

    VálaszTörlés