2010. január 9., szombat

Bene Viki: Eszterlánc

A legutóbbi könyv után jó választás volt az Eszterlánc.
Bene Viki regénye (a név amúgy írói álnév) amolyan Rebecca Eckler Felcsináltak! c. regénye, csak hazaiban.
Humoros, könnyed, igazán csajos.
Nagyon komoly kis beszólásokat lehet olvasni benne, amiktől percekig csak úgy dőlünk a nevetéstől (egyetértek, nekem is azért kicsi a mellem, mert 8 hónapra születtem), de azért nekem a Felcsináltak!-hoz képest kicsit hiányérzetem van. Sőt, a vége felé már kicsit erőltetettnek éreztem a humorát. Egyszerűen annyira hasonlít a stílus, hogy el sem tudok vonatkoztatni a két regény összehasonlításától.

A könyv írónője szintén szabadúszó újságírónő.
A sztori lényege ugyanaz, mint a Felcsináltak!-ban, egy igazán csajos huszonéves nő teherbe esik, és amolyan szingli anyukaként várja a gyermekét. Lényegében a terhessége időszakát írja le humoros formában.

"Eszter széllelbélelt, bizonytalan huszonéves lány. Most éppen egy rakás szerencsétlenségnek érzi magát. Van egy hazudós pasija, aki az exnőjével kavar, egy unalmas munkahelye, ahol kizsákmányolják, egy finoman szólva is elszállt bátyja, aki folyton füvet szív. Csak a macskájában és a barátnőiben nem csalódott, ők legalább szeretik, bár ez még kevés a boldogsághoz. Mit kell tennie egy nőnek, ha semmi sem sikerül neki? Vásárolni, méregteleníteni, köldökékszert fúratni, ördögöt űzni - és pasizni. Persze érdemes észnél lenni, hátha ő is hazudós.

És ha a szerelmen kívül az sem jön meg, amit annyira várnak néha a lányok, akkor egykettőre páratlan helyzetben találhatják magukat. Mint Eszter..."


A regény írója szabadúszó újságírónő, két gyermek anyukája.
blogja itt található: http://eszterlanc.blogter.hu/






Rebecca Eckler Felcsináltak! c. regényéről Nixy beszámolóját itt lehet olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése