2016. július 14., csütörtök

Susan Elizabeth Phillips: A nagy menekülés

Részlet a belga borítóból

Wynette, Texas #7


Rég olvastam már SEP-től, így nagyon örültem annak, hogy a közös könyves blogunkon -a Könyvfalókon- a nyári olvasmányunknak A nagy menekülést választottuk. Aztán elkezdtem olvasni és annyira ismerős volt a történet. Végül leesett, hogy anno én már egyszer nekikezdtem az olvasásának, csak akkor hangulat hiányában félbehagytam. Most viszont befejeztem és nem bántam meg. ;o)

Eredeti címe: The Great Escape (2012.)
Kiadta: Victoria (2014.)
Oldalszám: 368
Forrás: saját
Értékelésem:
Lucy lenne a menyasszonyunk, aki nem más, mint A szeretőm a First Ladyben feltűnt kislány, a vőlegényünk pedig a Luxusmucusban megismert Francesca és Dallas tökéletes fia. Ha olvastátok már a Zsák a foltját -mint ahogy én is-, akkor pedig megismerhettétek Lucy legjobb barátnőjét, aki felteszi az i-re a pontot. Ezt követően fogja magát a menyasszony és megszökik. (Aztán a barátnő összejön a vőlegénnyel, mint ahogy a Zsák a foltjában olvasni lehet.)
A szökésében segít neki a vőlegény egyik barátja, aki külsőleg vad motoros, állatias, aztán persze kiderül, hogy nem is a vőlegény barátja, de még csak vad motoros és állatias sem. Mindezektől függetlenül Lucy vele menekül inkognitóban a "világ végére", ahol egy kis nyugalomra lel. Közben persze ahogy lennie kell, naná, hogy a két fiatal összemelegedik és rajtuk kívül még pár másik szerelmi szál is beleszövésbe kerül a történetbe. 

Nagyon kellemes volt a széria utolsó kötete és nagyon örültem annak, hogy ezzel kivégeztem a teljes sorozatot. :o) Büszke vagyok magamra, hogy végre egy sorozat amit nem csak elkezdtem, de be is fejeztem. Igaz, csak a bejegyzés írása közben derült ki számomra, hogy nincs több része a szériának, de mindegy. ;o)

Maga a karakterek, a történet, a SEP-től megszokott színvonallal kerültek felépítésre. Aranyosak, bájosak, szerethetőek voltak. A cselekmény szintén nagyon kellemes volt, bár számomra kicsit fura, hogy eddig többnyire a főszálon kívül csak 1 mellékszál beleszövése került a történetbe, most pedig Lucyékon kívül 3 is:
  1. Először is Lucy legjobb barátnője és a vőlegényé.
  2. Aztán ott van még Panda (a vad motorosunk) legújabb megbízatása, a TV műsorból megismert celebecske és a leszbikus párja.
  3. És Panda új szomszédja, aki küzd tini kora démonaival és régi ismerősével, akit megvetni szeretne, de közben meg érdekes módon vonzódni kezd hozzá.
"Mire az ajtóhoz ért, a férfi már kioldotta a motorra kötözött csomagot, majd kinyitotta az egyik oldaltáskát. Ahogy kivette belőle aznap esti söradagját, Lucy megpillantotta a táska belsejére ragasztott matricát.
NE BÍZZ MEG SEMMIBEN, AMI HAVI ÖT NAPIG VÉRZIK ÉS NEM HAL BELE"

A lényeg a lényeg, hogy SEP az az írónő, akit csak ajánlani tudok azok figyelmébe, akik szeretik a könnyed romantikus történeteket. Ez a sorozata is ilyen, bátran vágjatok bele!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése