2010. december 22., szerda

Heti néhány újdonság

"Szörnyeteg vagyok.
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár - egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek.
Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg.
De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot. Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom.
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel.
Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen... szörnyeteggé.
Akarod hallani? Mered hallani?"


"Hogy megmentse a két vámpírfivért, akik szeretik őt, Elena Gilbert feláldozta az életét. Miután a természetfeletti erők feltámasztották Elenát halottaiból, a jóképű, gondterhelt Stefan másra sem vágyik, mint hogy biztonságban tarthassa őt. De amikor elcsalják Fell's Churchből, a vonzó, nagyhatalmú Damon kihasználja a lehetőséget arra, hogy meghódítsa Elenát, nem is tudva, milyen veszedelem fenyegeti mindkettejüket. Egy gonosz lény szállta meg a várost, és egyre erősebbé válik. Képes a kedve szerint irányítani Damont, ugyanakkor Elena és a lány új képességei is vonzzák. De nem csak Elena ereje kell neki: a lány halálára szomjazik. Elena története folytatódik."


"1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen "sassenach" lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön...Urunk 1743. évében.
Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet...továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben."

"Hallottál már Zordongóról vagy Pillepannáról? Zordongó, a csíkos hasú dongófiú az őserdőben él, a legmagasabb majomkenyérfa tetején, egy titkos odúban, és a gyönyörű tündérlány, Pillepanna legjobb barátja.
Ám nem volt ez mindig így!
Ebben a mesekönyvben az ő találkozásukról, barátságukról és közös kalandjaikról olvashatsz, melyek elröpítenek a dzsungel mélyére és a Béka király víz alatti birodalmába. Megtudhatod, hogy milyen fontos az igaz barátság, és azt, hogy ha tiszta szívvel hiszel, a kívánságaid valóra válhatnak."


"Ez a könyv szubjektív: nem mutatom meg az esküvőszervezés minden állomását, hiszen ahhoz nem is értek. Egyszerűen csak annyira sok esküvőn vettem részt közreműködőként, hogy szerettem volna végigvenni az esküvőnek azokat az elemeit, melyek szinte minden alkalommal nyomot hagytak bennem. Sok ruha, smink és dekoráció, néhány ételsor - ezzel szolgálok. Tippek, fotók, inspiráció a nagy napra - tőlem. Mind-mind különböző hangulat. Van köztük klasszikus és modern, múltat idéző és jövőt fürkésző."

10 megjegyzés:

  1. Jaj, a Beastlyt már annyira szeretném! Mióta előkészületben volt, azóta várom:)

    VálaszTörlés
  2. Ezek közül most az Outlanderre fáj a fogam. :)

    VálaszTörlés
  3. Engem mind a 2 érdekel, bár a Outlanderről ma hallottam először.

    VálaszTörlés
  4. Lesz mire nézni jövőre is... :) Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Bizony, nem fogunk jövőre se unatkozni az biztos. :o)

    VálaszTörlés
  6. Outlanderről sok jót hallottam, amint kiolvasom én is írok róla véleményt.

    VálaszTörlés
  7. Én semmit se hallottam róla azon kívül, hogy szembe "sétált" velem a köny, böngészgetés közben. Akkor te már olvasod?

    VálaszTörlés
  8. Még kiolvasok egy könyvet utána kezdem el.

    Egyik fórumon ezt írták róla. E mondat miatt figyeltem fel a könyvre.

    "nem egy "könnyű", napfényes regény! véres csaták, szörnyű kínzási jelenetek, boszorkányégetés, intrikák és drámai események áradata a könyv, miközben a két főhős harcol egymással és egymásért... "

    VálaszTörlés
  9. Hű, tényleg izgisnek tűnik ez alapján. Na majd egyszer én is elolvasom.

    VálaszTörlés
  10. Eddig csak pozitív véleményt olvastam róla. :)

    VálaszTörlés