2019. november 15., péntek

Annette Herzog: Na ​de ki kérdez egy kandúrt?

Eredeti címe: Wer fragt schon einen Kater?
Kiadta: Naphegy (2019.)
Oldalszám: 128
Forrás: kiadó
Nem is meséltem még, hogy szeptemberben lett egy kismacskánk. 
Amikor tavaly nyáron kertes házba költöztünk, azonnal lett egy kiscicánk, aki sajnos január-február környékén eltűnt és nem is találtuk meg. A Nagy persze sokat pityergett, hogy neki nem kell több macska, Tari jöjjön haza és kész, de a hónapok múlásával be kellett látnunk, hogy kertes házba kell a macska. A nyáron az egyik ismerősünknek leellett a cicájuk, így meg is volt oldva a cicakérdés, elhoztunk szeptemberben egy szép, fekete-barna-vörös-fehér kislányt. Jelenleg bent tartjuk a házban, mondván, hogy olyan kicsi, jön a hideg, egyedül van, bent jobb neki. De jövő nyáron véglegesítjük a helyét kint a teraszon. 
Na de a könyv! Cicára várva nagyon jól jött ez a kis mese, ami kisiskolásoknak (mint pl. a Nagy) szuper olvasmány lehet.

Arisztotelészt (nincs kibékülve a nevével) egy menhelyről fogadták örökbe és meggyőződése, hogy neki mindenből a legjobb jár. Háromgyerkőcös családnál talált otthonra, ahol leginkább a középső gyerkőc, egy kislány van nagyon oda érte. Igen ám, de egy napon a kislány kitalálja, hogy szeretne egy kutyát, amit persze Arisztotelész meghall és nem fogad jó szívvel. Elhatározza, hogy világgá megy. Aztán persze rájön, hogy ez nem olyan poén (elég kényes a lelkem), de hazajutni se könnyű neki.

128 oldal a könyv, nagybetűs, ennek a korosztálynak tényleg tökéletes olvasmány, tudom a figyelmükbe ajánlani!
Az olvasása után egy pillanatig elgondolkodtam azon, hogy Kleopátra vagy Sába lesz a cicánk neve, de végül maradtunk a fain névnél: Cirmi. 😂

Amire a könyv leheletfinoman felhívja a figyelmet, a mindenhol jó, de legjobb otthonon kívül, hogy ne ítéljünk elsőre. Mindenkinek a viselkedése mögött ott van a kérdés, hogy vajon miért viselkedik úgy?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése