2018. december 13., csütörtök

100 ​érdekesség a világból - Az első szavaim

Kiadta: Kolibri (2017.)
Oldalszám: 18
Korosztály: 12 hó +
Forrás: kiadó
Értékelésem:
Rettentően fontosak a képeskönyvek, a lapozók, az olyan könyvek, melyek a legfontosabb szavakat mutatják be képek formájában egy kisgyermeknek 1-2 éves korában. Viszont tapasztalatból mondom, hogy nagyon nehéz olyan képeskönyvet találni ennek a korosztálynak, ami nem csak az állatokra vagy nem csak a járművekre épül, hanem átfogóan mindenre. Ez a Kolibri Kiadó gondozásában megjelent könyvecske viszont ilyen. Egyszerűen tökéletes!

Külön oldalakat szentel az állatoknak, a járműveknek, az otthoni berendezési tárgyaknak, az étkezéssel kapcsolatos tárgyaknak, játszótéri játékoknak, a ruháknak, a kertnek és a fürdetésnek. 
Míg sok kiadvány ezeket külön-külön veszi, tele felesleges szavakkal ennek a korosztálynak, ebben a kötetben minden megvan, amit tudnia kell egy ilyen korú gyerkőcnek. Fel kell tudnia ismerni, rá kell tudnia mutatni, aztán később meg kell tudnia neveznie.

16 hónapos a kislányom és szerencsére úgy tűnik, hogy olyan kis könyvmoly lesz, mint én. Nagyon szereti nézegetni a könyveket és sokszor csak úgy magától leül a szobájában kialakított olvasós részére vagy épp felmászik a nappaliban levő fotelbe egy könyvvel a kezében és olyan, mintha tényleg olvasna. Ez a könyv is teljesen megbabonázta! Nézegeti, forgatja, mutogat és egyenlőre csak két szót tud funkciónak megfelelően használni a könyv alapján (cicc- cica, hamham- ez jelen esetben a banánt jelentette).

Nagyon fontosnak találom az ilyen képeskönyvek beszerzését! Ha többet nem is szerzünk be, ezt a kötetet minden kisgyerekes szülőnek tudom a figyelmébe ajánlani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése