2016. november 3., csütörtök

Julia Quinn: Hogyan ​fogjunk örökösnőt

Eredeti címe: To Catch an Heiress (1998.)
Kiadta: GABO (2015.)
Oldalszám: 300
Sorozat: A korona szolgálatában #1
Forrás: könyvtár
Értékelésem:

Miről szólt?

Blake a titkosszolgálatnak dolgozik és azt hiszi amikor elfogja Caroline-t, hogy egy kémnőt fogott el.
Caroline pedig úgy dönt, hogy inkább nem árulja el a szívdöglesztő férfinak, hogy azt se tudja miről beszél, mert így lehetősége van minél messzebb kerülnie az otthonától, ahonnan épp menekült, amikor a férfi elfogta. Caroline ugyanis egy gazdag, árva örökösnő, akinek a vagyonára a gyámja nagyon feni a fogát, a lánynak viszont már csak 6 hetet kell valahogy kibírnia, akkor betölti a 21. életévét és megkapja a vagyonát, "felszabadul". Így úgy dönt, hogy hagyja magát "elrabolni", ezzel is eltöltve valahogy a 6 hetet.
Blake a birtokára viszi a lányt és próbál mindent megtenni, hogy megeredjen a lány nyelve. Aztán persze kiderül, hogy Caroline nem a hírhedt kémnő, amire Blake egyik fele megnyugszik, mert akkor nem egy kémet kíván már jó ideje, ugyanakkor a feje is főni kezd, mert kezd valamit érezni a lány iránt, de ezt nem akarja bevallani önmagának sem.

Hogy tetszett?

Nagyon örültem amikor a könyvtárban megláttam ezt a könyvet, ugyanis a Hogyan fogjunk márkit nagyon tetszett, ráadásul a történet végén feltűnt Blake és Caroline, akik már akkor nagyon szimpatikusak voltak, kíváncsi lettem a történetükre.
Nem csalódtam Quinnben, szerintem a leghumorosabb történetét hozta össze ezzel a történettel, pedig aztán nem egy kötetét olvastam! :o)

"– Azt mondja, nem minden nap lakhat egy fedél alatt egy márkival.
– Hiszen egy gróf a férje – mondta James. – Mit számít az neki?
– Nem is érdekli igazán – felelte Blake –, csak össze akar minket hozni.
– Kit kivel?
– Minket egymással.
– Mindhármunkat? – kérdezte Caroline. – Az nem illegális?"

Imádtam a főszereplőket! Caroline nagyon édes, nagyon humoros. Blake egy fatuskó, de a múltját megismerve ez valahol érthető is.
A cselekmény is kellemes, izgalmas volt, úgyhogy csak áradozni tudok erről a kötetről. ;o)

Kiknek ajánlom a figyelmükbe?

Quinn rajongóknak mindenképp! De ha nem olvastatok még semmit az írónőtől, akkor úgy érzem, hogy ez a kötet tökéletes kezdés lehet az ismerkedéshez.

Beszélgessünk

* Ha olvastátok már a könyvet, nektek hogy tetszett?
* Van kedvenc kötetetek az írónőtől?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése