2011. május 4., szerda

Az éhezők viadala-film

Kezdem úgy érezni, hogy Az éhezők viadala lázban ég a világ. Nincs olyan hét, hogy ne botlanék a neten olyan hírbe, hogy ki milyen szerepet kapott a filmben, kinek miért nem tetszik a választás, a könyvről kritikák, a filmről infók. Nagyon várják a rajongók, hogy végre láthassák a mozifilmet, köztük én is. ;o)
Ha minden igaz, májusban kezdődnek el (vagy már el is kezdődtek) a forgatások (és ha minden igaz, az amerikai premier 2012 márciusában lesz), néhány szereplőt már kiválasztottak, íme:



Ami viszont legjobban érdekelne, de semmit se találtam a neten róla, hogy ki fogja játszani Haymitch-t? Annyit tudok, hogy Hugh Laurie-t felkérték, de visszautasította a sok munkájára hivatkozva. Pedig jól állt volna neki a karakter. ;o)
A filmet amúgy Gary Ross fogja rendezni, akinek legutóbb 2004-ben Oscarra jelölték a Vágta c. filmjét. Kisebb felháborodást okozott, hogy PG-13-as filmet szeretne csinálni Az éhezők viadalából, vagyis nem korhatárosat. Ezt azzal magyarázta, hogy a regény 12-14 éves rajongóinak is szeretne lehetőséget adni a film megnézésére és hatalmas vérözön nélkül is sikerül majd megfelelően átadni a történetet.

A könyvről pedig tudni lehet, hogy Amerikában a tavalyi év eladási listáján a 3. helyen állt a kategóriájában. Szinte "poén", hogy felkerült az American Library Association listájára, amin azok a könyvek vannak, amiket a legtöbb ember betiltana.
Itthon pedig az Agave Kiadó év könyve lett. A harmadik rész várhatóan idén ősszel jelenik meg magyarul.
Kezdem úgy érezni, hogy a tavalyi év Twilight őrülete után esélyes a sorozat a trónfosztásra. ;o)

Az éhezők viadaláról ITT írtam, a Futótűzről meg ITT.

10 megjegyzés:

  1. Hát én már nagyon várom a filmet, de hogy mikor adják majd nálunk...?????? Megöregszem addig.:))

    VálaszTörlés
  2. Ha márciusban premier, akkor szerintem nem kell sok idő és utána nálunk is fogják vetíteni. :o)

    VálaszTörlés
  3. Hát kénytelen leszek angolul nézni, mert nem bírom ki olyan sokáig!!! Bár néhány karaktert én teljesen más színésznek adtam volna oda, pl.: Jodelle Ferland sokkal "Katnissesebb", de mindegy lényeg a pozitív hozzáállás. =D

    VálaszTörlés
  4. Katnissel és Peetaval én se vagyok kibékülve, valahogy máshogy tudnám elképzeli őket.

    VálaszTörlés
  5. Köszi az újabb tippet, hogy mit olvassak :-))

    VálaszTörlés
  6. @Timi és Blanka: Örülök. :o) Akkor a Futótüzet se hagyd ki és ősszel jön majd a sorozat 3. része.

    VálaszTörlés
  7. Az a szerencse, hogy fél - 1 éves csúszással kezdek bele sorozatokba így általában nem kell görcsölnöm annyit, hogy mikor jön a folytatás :-)))
    Ááá, nem fogom kihagyni a Futótüzet és a filmre is nagyon kíváncsi vagyok. Mert eszméletlen érdekes világ ez.
    De addig is mindig van mit olvasnom. A férjem rendszeresen jár átvenni a könyveimet a bookline-hoz. :-))
    Csak győzzük anyagilag,) ... ám előtte vennem kell neki alváshoz szemellenzőt, mert lassan kiborul, hogy az idejét sem tudja mikor aludt el sötétben :-))

    VálaszTörlés
  8. @Timi és Blanka: Na igen, sajna nem olcsó mulatság könyvet venni, de szerencsére mindig kijönnek a kiadók, könyváruházak valami jó kis akcióval. Most az Alexandra oldalán van, de nagyon visszafogom magamat, nem vehetek könyvet. :oD

    VálaszTörlés