2009. november 19., csütörtök

Claudia Gray: Evernight- Örökéj

Érdekes egy sztori, őszintén szólva én egy kicsit többet vártam volna tőle. Mindenesetre ahhoz elég jó volt, hogy felkeltse az érdeklődésemet a folytatása is.

Ami zavart benne az az, hogy 315 oldalas, de a 140. oldalig szó sem esett a vámpírokról. Minden olyan volt, mintha egyszerű bentlakásos tanulók életét olvasnám. Már gyanakodni kezdtem, hogy lehet még sem vámpíros könyv.
Aztán a 140. oldalon csak úgy berobbant, és vámpíros lett az egész. De nekem olyan furán vámpíros.

Faltam a sorokat, hisz volt benne egy aranyos kis szerelmi történet, kíváncsi voltam mi lesz a végkifejlete.
Aztán kb. 80 oldallal a vége előtt olyan fordulat következett be, hogy méltán illik rá a borító belső oldalán levő "meglep" jelző.
Vámpírok, vámpírvadászok, szerelmeseinkből hirtelen meg amolyan modern Rómeó és Júlia válik. ... Szóval érdekes volt, de akkora hatást nem tett rám, mint a Twilight.


"Amint betette a lábát az Evernight Akadémiára, azonnal tudta, hogy nem illik oda: a bentlakásos iskolában mindenki hátborzongatóan tökéletes, okos, elegáns - mintha megannyi kifinomult ragadozó közé került volna...
Az első adandó alkalommal meg is lép a suliból.
Csakhogy valaki megakadályozza a szökésben: Lucas, aki szintén kilóg a sorból, sőt, valóságos sportot űz abból, hogy még véletlenül se legyen olyan, mint az iskola nagymenői. Kettejük véd- és dacszövetsége hamarosan komoly vonzalommá mélyül, csakhogy közéjük furakodnak a múlt árnyai, réges-régi titkok élednek fel, s maguk a szerelmesek is egyre nagyobb veszélybe sodorják egymást. Minden, amiben addig hittek, meginog. Már semmiben sem lehetnek biztosak. És a csillagok állása sem ígér semmi jót..."


A kötet folytatása:
- Stargazer- Nézz az égre!

2 megjegyzés:

  1. Azon gondolkodom, vajon mi aj elentősége ennek a vámpír korszaknak... érdeklődve olvasom az köynvek bemutásait, de mégse jut eszembe hogy venni kellene.
    Kiváncsi vagyok, mi kerekedik ebből ki nagy általánosságban.

    VálaszTörlés
  2. Különösebb jelentősége szerintem nincs. A Harry Potter utolsó kötetével leáldozott a varázslós könyvek időszaka, kellett valami új, és jókor, jó helyen robbantak be a vámpíros könyvek. Kellett az újdonság. 1-2 év, aztán ez is lefut és majd jönnek a kedves zombis ifjusági regények. ;)

    VálaszTörlés