2023. szeptember 7., csütörtök

Elin Hilderbrand: Hattyúdal

Ó, te jó ég, hogy én mennyit sírtam ezen a történeten! 💓 Szerintem nincs édesanya, aki egy csomag 100-as zsepi nélkül végig bírná olvasni. Annyira szívbemarkoló, fájdalmas, de mégis könnyed, szép, megható. Végig az járt a fejemben, hogy élném meg, ha elmennék, de onnan fentről egy rövid ideig még láthatnám a gyermekeimet? Mit éreznék? Mit meg nem tennék, csak hogy tudassam velük, hogy szeretem őket, ott vagyok és mindig ott leszek? ... 


"Vivian Howe regényíró élete váratlanul és igazságtalanul ér véget. Mielőtt teljesen el kell hagynia a földi pályafutását, egy rövid ideig még nyomon követheti szeretteit: figyelheti, hogyan képesek megküzdeni a veszteséggel, a kísértéssel és az élet mindennapi kihívásaival. Miközben Vivinek esélye van felfedezni gyermekei és ismerősei titkait – s ezalatt kétségbeesetten próbál elkendőzni egy általa elkövetett szörnyű hibát –, meg kell tanulnia, hogy mikor van az a pont, mikor engednie kell, hogy a dolgok a maguk útján haladjanak."


Vivian elvált, 3 gyermekes édesanya és nem mellesleg, híres, elismert írónő.

Van egy 24 éves lánya, aki nem rég ment férjhez és túl van a 3. vetélésén is már. Épp csak megtudja, hogy újra babát vár, amikor Vivian meghal.

A másik lánya 21 éves és igazi vadóc. Lázad, bulizik, egyéb káros szenvedélye is van, mindent próbál megtenni, hogy tönkretegye magát. Vajon miért? 

A legkisebb gyermeke pedig a 19 éves fia, aki lassan egyetemre megy. A történet elejétől sejteni lehet, hogy a fiúnak van egy titka, az olvasó gondolja is, hogy mi lehet az, aztán persze minden titokra fény derül.

Mint ahogy említettem, Vivian 10 évvel ezelőtt elvált, a férje ugyanis megcsalta az egyik alkalmazottával. A fiatal nő sehogy se tud beilleszkedni a családba, a gyerekek nem fogadják őt el, Vivianra mindig is riválisként tekintett. Vajon ő hogy éli majd meg Vivian halálát? És a volt férj?

Szóval Vivian váratlanul távozik. A halála körülményei is tisztázatlanok, csak a történet vége felé derül ki, hogy ki volt az elkövető. És pont emiatt, lehetőséget kap arra, hogy 3 hónapig láthassa a gyermekei fontosabb pillanatait. Sőt, 3 alkalommal közbe is avatkozhat, hogy segítse őket. 


Miközben írtam ezeket a sorokat, még így is könnybe lábadt a szemem. Tényleg annyira szép és megható! Annyira fájdalmas belegondolni, hogy mit érezhetett. Mennyire segíteni szeretett volna, ott lenni, beszélni hozzájuk, átölelni őket, de csak külső szemlélő lehetett. De közben Vivian mindvégig a humoránál maradt, emiatt pedig nem engedi, hogy az olvasót az érzései a mélybe rántsák. És van egy régi titka, ami a halálát követően feléled. ...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése