2017. augusztus 10., csütörtök

Keri Smith: Több ​mint egy könyv

Eredeti címe: This Is Not a Book
Kiadta: Maxim (2017.)
Oldalszám: 224
Forrás: kiadó
Értékelésem: 5

Miről szól?

"Ez a pár oldal nélküled nem létezik. Általad lesz teljes ez a könyv. Légy bátor, használd a képzeleted, és engedd szabadjára a fantáziád! A feladatok mellett vicces és kreatív képek is inspirálnak. Lépj ki a hétköznapok megszokott világából, és fedezd fel magadnak ezt a páratlan lehetőséget! Olvasd el az utasításokat, és tedd, amit éppen érzel!
A végeredmény csak rajtad múlik. VIGYÁZAT! Csak gyakorlott Nyírd ki ezt a naplót! felhasználóknak."

Hogy tetszett?

Nagyon tetszett az első Nyírd ki ez a naplót kötete és a Több mint egy könyv se maradt le mögötte érdekes feladatok tekintetében.
Sokat gondolkodtam a könyv különlegességén, hogyan képes elérni azt, hogy a fiatal tizenévesek ugyanannyira odáig tudnak lenni érte, mint pl. a nálam idősebb korosztály is. Hogy hogy? Hisz csak egy könyvről van szó, melyben mindenféle fura feladatot kell teljesíteni és ne felejtsük el: ezeknek a feladatoknak a teljesítésével megrongálunk egy KÖNYVET. Hisz firkálni kell benne, leönteni, megtépni, összegyűrni, egyszerűen kinyírjuk szegényt totál.
Mégis mi a titok?
Szerintem az, hogy az olvasó megáll a feladatok fölött és elgondolkodtatják őket. Lehet szó szerint értelmezni őket, de lehet elvontabban, lelkünk mélyéről fakadóan és akkor valami olyasmi kerekedik ki a feladatból, amire első körben az olvasó nem számított volna. A könyv egy kreatív naplóvá válik, ami tükrözi a gazdája lelki állapotát, érzéseit, gondolatait. Ki tudja kapcsolni, el tudja lazítani. Ez a titok nyitja.

Bátran ajánlom korosztálytól függetlenül a figyelmetekbe ezt a kötetet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése