2017. augusztus 27., vasárnap

Jodi Picoult · Samantha van Leer: Sorok ​között

Eredeti címe: Between the Lines (2012.)
Kiadta: Athenaeum (2016.)
Oldalszám: 366
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 3
Rég olvastam már Picoulttól annak ellenére, hogy kedvelem a történeteit, de ezt az anya-lánya párosítást nem tudtam kihagyni annak ellenére sem, hogy a könyv fülszövege alapjáraton nem fogott meg.

A Sorok között tényleg az, ami a fülszövegben is olvasható: tündérmese. Aztán a felnőtt olvasóra van bízva, hogy ennek ellenére képes-e átadni magát maximálisan az olvasás élményének vagy nagyon erősen zavarni kezdi a meseszerűség. Nekem valahogy kevés volt vagy csak nem a jó időpontban vettem kézbe és rágtam át magamat rajta ennek ellenére.

A főszereplőnk egy tini lány, aki teljesen odáig van egy mesekönyvért. Legnagyobb döbbenetére egy napon azt veszi észre, hogy a mesekönyv főszereplője önálló életre kel, beszélgetni kezd vele, stb. és naná, hogy szerelembe esnek egymással. A lány azon ügyködik, hogy kiszabadítsa a fiút a könyvből, a fiú meg azon, hogy valahogy bevarázsolja a lányt a történetbe. Persze ezekből kifolyólag vannak összekuszálódások.

Aranyos, bájos kis történetecske, de szerintem a célközönsége inkább az álmodozó tizenévesek, mint a korosztályom tagjai. Akármennyire is létezik az írói szabadság -könyvben, filmben bármi megtörténhet-, egyszerűen akkor se tudtam elképzelni, hogy egy könyvbéli szereplő elkezd velem beszélgetni, beleszeretek és még ki is akarom szabadítani a könyvből. Nem kicsit fura elképzelés számomra. (Bár tudom, ha vámpírok szerelembe tudnak esni emberekkel, az élőholtakról nem is szólva, akkor mit karattyolok ezen.)

"– S honnan tudod, hogy te nem egy könyv lapjain élsz? Hogy nem olvasnak éppen most is rólad?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése