2017. május 15., hétfő

Ransom Riggs: Üresek ​városa

Eredeti címe: Hollow City (2014.)
Kiadta: Kossuth (2014.)
Oldalszám: 384
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 4

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei #2

Miről szól?

1940. ​SZEPTEMBER 3.
A KÜLÖNLEGES GYERMEKEKET SZÖRNYEK FENYEGETIK.
EGYETLEN EMBER MENTHETI MEG ŐKET – DE Ő MADÁRTESTE FOGLYA MARADT.
A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek hihetetlen, kalandos története folytatódik. Jacob Portman a barátaival Londonba indul. A gyerekek szeretnének biztonságra lelni egy időhurokban, ahol nem fenyeget sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Azt remélik, hogy gondviselőjükön, Vándorsólyom kisasszonyon is segíteni tudnak, hogy visszanyerhesse emberi alakját. Mielőtt barátait biztonságos helyre vezeti, Jacobnak meg kell hoznia egy fontos döntést szerelméről, Emma Bloomról. Közben a háború sújtotta Londonban vérszomjas lidércek és éhes üresrémek fenyegetik őket…
Ransom Riggs különleges hősei, a szörnyeket látni képes Jacob, a puszta kezével tüzet gyújtó Emma, a láthatatlan Millard, a halottakat feltámasztó Enoch és társaik visszatérnek a fantasztikus fordulatokkal teli regényben.
A régi fényképekkel illusztrált könyv rendkívüli világba vezeti az olvasót.
Ransom Riggs Floridában nőtt fel, és Los Angelesben él. Diplomát szerzett a Kenyon College-ban és a Dél-kaliforniai Film- és Televíziós Egyetemen, megnősült, és készített néhány díjnyertes rövidfilmet. Másodállásban blogger és újságíró, Strange Geographies című utazási cikksorozata az entalfloss.com vagy a ransomriggs.com oldalakon olvasható. Ez a második regénye.
Első könyve, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei világszerte sikert aratott, és film is készül belőle.

Hogy tetszett?

A széria első része hatalmas csalódás volt számomra, így igazából sose hittem volna, hogy a folytatást valaha is kézbe fogom venni. Mégis akkor hogy hogy?
Történt, hogy gondoltam egyet és megnéztem a könyvből készült adaptációt és mindent megváltoztatott bennem.
A könyvvel az volt a legnagyobb bajom, hogy egyszerűen nem tudtam hová tenni. A fényképek teljesen összezavartak, nem tudtam eldönteni, hogy tényleg léteznek-e és ha igen, akkor trükk amit látok vagy a valóság. A másik nagy problémám az volt, hogy mese az egész és nem mesére számítottam.
De aztán most láttam a filmet, ami szerintem remekül sikerült és helyretett bennem mindent. Nagyon tetszett és nagyon élveztem, így nem is volt kérdéses, hogy akarom a folytatást.

Tetszett a folytatás, igaz a vége felé már eléggé untam. Tán jobb lett volna, ha rövidebb, kicsit tömörebb. És tán néhol vontatott is volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése