2017. május 19., péntek

Guillaume Musso: Az ​angyal hív

Eredeti címe: L'appel de l'ange (2011.)
Kiadta: Park (2016.)
Oldalszám: 412
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 4

Miről szólt?

New York. Kennedy repülőtér. A zsúfolt csarnokban egymásnak ütközik egy férfi és egy nő. Némi vita után mindketten folytatják útjukat. Madeline és Jonathan korábban soha nem találkozott, és soha nem kellett volna viszontlátniuk egymást. De a holmijukat összeszedve véletlenül elcserélik a mobiljaikat. Mire észreveszik a tévedésüket, már 10 ezer kilométer választja el őket egymástól: a nőnek virágboltja van Párizsban, a férfi egy San Franciscó-i éttermet vezet. Kíváncsiságuknak engedve mindketten átnézik a másik telefonjának tartalmát. Kettős indiszkréció és egy nagy felfedezés: életüket összeköti egy titok, amelyről azt hitték, sikerült örökre eltemetniük.

Hogy tetszett?

Egy időben szinte faltam Musso magyarul megjelent történeteit. Volt bennük valami elgondolkodtató, valami szép, megható. Többször a fiatal Coelho-ként is emlegettem.
Most viszont Az angyal hív után azt kell mondanom, hogy inkább már egy sablonos romantikus, szórakoztató történetecske, mint olyan, ami megfogja, elgondolkodtatja az olvasót.

A női főszereplőnk egy virágboltot vezet Párizsban.
A férfink egy éttermet San Franciscoban.
Aztán véletlenül találkoznak egy reptéren és véletlenül telefont cserélnek. Elég sablonos, nem? Hazamennek, majd egy idő után persze leesik nekik, hogy nem a saját kütyüjük van náluk. Felveszik a másikkal a kapcsolatot, vissza akarják cserélni, de mindeközben a kíváncsiságuk is hajtja őket, hogy milyen ember a másik és elkezdik átnézni a telefonokat.
Így derül ki, hogy a nő valamit titkol.
A férfi múltja se egyszerű. Remek szakács volt, de valamiért most a háttérbe húzódott.
És akkor a főszereplők nyomozni kezdenek, kiderülnek a titkok és mindeközben egyre inkább kezd a történet krimivé átalakulni.

Műfajilag eléggé vegyes a történet. Mert hol sziruposan romantikus, hol pedig egész jó krimi. Mintha Musso nem tudta volna eldönteni, hogy krimit írjon vagy a tőle megszokható könnyed, romantikus sztorit, de ez nem zavart. Egész klassz történet kerekedett ki belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése