2015. július 15., szerda

Ti kérdeztétek: Mik tudnak rávenni arra, hogy elolvass egy adott könyvet?

Még egy RÉGEBBI bejegyzésben kértelek titeket, segítsetek abban, hogy fel tudjam éleszteni a Kérdezz! Felelek!-et, vagyis kérdezzetek. Jöttek is kérdések, most pedig válaszolok közülük egyre.

Kérdezz! Felelek! (53.)

Nem okozok meglepetést azzal, hogy a könnyedebb műfajokat részesítem előnyben. Szeretem a romantikus irodalmat, az erotikus is lazán csúszik :oP, kedvencem a YA és a New Adult, továbbá a könnyedebb történelmi regények. És persze szeretem a csajos történeteket is.

kép forrása
  • Legelőször is, számomra a könyv borítója a legfontosabb, ha esetleg az adott könyvről még nem hallottam. Ha olvastam már róla véleményeket, akkor a cím alapján keresek rá, de ha még nem, akkor első körben a borítójával tud megfogni. Szeretem a színes borítókat. Persze ne legyen harsány, csillogó-villogó, de szeretem a színeket. Bejönnek a rajzolt borítók is. Szépnek kell találnom, vagy valaminek meg kell fognia benne, mert csak ez után fogom elolvasni a fülszövegét. Viszont, ha gyerek vagy terhes nő van rajta, akkor már félsikere van tutira. ;o)
  • A fülszövegében pedig ezek a szavak tudják felhívni a figyelmemet a könyvre. Így ömlesztve, műfajmegkötés nélkül: romantika, szerelem, erotika, humor, történelem, titok, rejtély, csalódás, terhesség, gyermek.
  • De ha van arra utalás, hogy a főszereplőkkel korban megegyezek, vagy majdnem, akkor ez is plusz pont nálam. Ha díjat nyert, azt is szeretem olvasni a hátoldalon, ezzel még jobban fel tudja kelteni a kíváncsiságomat, rá akarok jönni, hogy mivel érdemelte ki.

Veletek mi a helyzet? Mik azok a szavak, jelzők, elemek, stb. amikkel rá tudnak venni arra, hogy elolvassátok az adott könyvet?

2 megjegyzés:

  1. Igaz történet legyen,emberi sorsokról, és ha ennek a könyvnek főszereplői picinyke gyerek vagy esetleg a szülés van fókuszban, az nálam nem is kérdés hogy nyerő választás!!!! :) De Te ezt úgyis tudod Nikim!!! ♥ U.i. és lehetőleg keménytáblás legyen,a kartonált borítót nemigazán szeretem..

    VálaszTörlés
  2. :o) Tudom Julcsim.
    A következő ilyen témájú bejegyzésre pont a borítók vannak tervezve. ;o)

    VálaszTörlés