2015. március 13., péntek

Rachel Gibson: Valentin-nap és egyéb őrültségek

"Mi tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? Kate Hamilton szorult helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon.
Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete.
Lehet, hogy igen... Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa - s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta!
Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés!
Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet...
Hiúság és szerelem, csalódások, félelmek és vad szenvedélyek hol viharos, hol mulatságos küzdelme - Rachel Gibson egyik legmeghökkentőbb története."

Hokisok #3

Kedvelem Rachel Gibson stílusát, olyan számomra, mint Susan Elizabeth Phillips, csak fiatalabb verzióban. A történetei kedvesek, bájosak és persze romantikusak. Megvan bennük a civódás a főszereplők közt, amely feldobja a történetet, és persze az erotika is kap benne szerepet, de egyáltalán nem átesve a ló túloldalára. Amolyan kap is az olvasó belőle, meg nem is.
Nagyon örültem annak, hogy az újabb magyarul is megjelenő kötete a Hokisok széria egyik újabb része lett. Bár Rob Sutter neve egyáltalán nem rémlett az előző két részből -most vagy azért, mert rég olvastam az előző köteteket, vagy azért mert nagy szerepet nem kapott bennük, nem tudom-, de ez egyáltalán nem zavart. ;o)

Kate egy nagyon szimpatikus női főszereplő, aki számomra valahogy a történetbe, meg magába a szériába nem illő foglalkozást űz: magánnyomozó. Félreértés ne essék, semmi problémám ezzel a foglalkozással, csak valahogy számomra férfias, míg megszokhattuk az írónő női karaktereiben, hogy elég nőiesek. Többnyire picik, törékenyek, akik a férfi oltalmára vágynak. Nos Kate nem ilyen. Mármint magassarkú csizmában billegő magánnyomozó, hosszú "sörénnyel", a nőiesség ott van benne, de csöppet sem az apró, törékeny karakter, aki védelemre szorul.
Na de Kate. Egy félresikerült megbízása után felmond a munkahelyén és a nagypapájához menekül egy kisvárosba. A nagypapa magányosan él mióta elhunyt a felesége és egyedül vezeti a kis vegyesboltot. Kate felbukkan, hogy a férfi segítségére legyen és persze ezzel kezdetét veszi a saját kalandja is.
Rob visszavonultan él ugyanebben a kisvárosban. Amolyan magányos farkas, akinek a lábai előtt nők hevertek, de az utóbbi időben inkább a magányos életet választotta. Vajon ugyebár miért? Aztán felbukkan Kate és minden a feje tetejére áll benne is. ;o)

Mint ahogy fentebb már említettem, kedves, bájos történethez lehet szerencséje annak, aki nekikezd az olvasásának. Rózsaszín, romantikus, de nem a nyáltól csöpögős fajta. Kellemes olvasmány, amit élvezetes olvasni, így gyorsan is lehet haladni vele.
Ajánlom a figyelmetekbe. ;o)
_______________
Eredeti címe: The Trouble With Valentine's Day (2012.)
Kiadta: Athenaeum Kiadó (2015.)
Sorozat: Hokisok #3
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek  
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol
Oldalszám: 324
Ára: 2990
Forrás: kiadó
Értékelésem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése