2014. augusztus 15., péntek

Katherine Webb: Homály

Negyedjére is megrendezte Lobo a várólista csökkentést, én pedig nem maradhattam ki belőle. ;o) Most pedig jövök is, a harmadik olvasott könyvemmel a listámról.

Fülszöveg:  "Egy ismeretlen, első világháborúban elhunyt katona holttestére bukkannak Belgiumban. A férfinál két drámai hangvételű levelet találnak egy Hester Canning nevű asszonytól, amelyek felkeltik Leah, a szabadúszó újságíró érdeklődését. A lány elhatározza, hogy kideríti a halott férfi személyazonosságát, és felfedi a levelek mögött húzódó történetet. A nyomozás szálai egy vidéki parókiára vezetnek, 1911-be. A kutatás során Leah egyre jobban megismeri a történések középpontjában álló fiatal és naiv Hestert, akinek a nyugodt életét fenekestül felforgatja egy váratlan vendég érkezése. A megnyerő és jóképű Robin Durrant, az okkult tudományok szakértője azért érkezik a faluba, hogy tanulmányozza a környék szellemi lényeinek az életét, és örök halhatatlanságra tegyen szert azzal, hogy lefotózza őket. Célja elérése érdekében semmitől sem riad vissza, még a csalástól sem. Hester a Robin iránt érzett vonzalom és gyűlölet között vergődik, és egyre jobban eltávolodik lelkész férjétől, bár próbálja megérteni a férfi újkeletű lelkesedését az okkultizmus és furcsa rajongását Robin iránt. Miközben Leah szép lassan felfejti, mi is történt azon a forró, fülledt nyáron, egy rég eltemetett titokra és egy sötét bűnre bukkan. - Katherine Webb (Örökség) legújabb regénye egy asszony története, aki egy titkokkal és szenvedéllyel teli világban próbálja megtalálni a boldogságot."

Miért került fel a Homály a listára?: Többnyire pozitív értékelésekbe botlottam bele a könyvről, és ez felkeltette a figyelmemet. Másrészt érdekelnek a világháborús történetek.

Mire számítottam a könyv elolvasása előtt?: Könnyed romantikára, egy elfeledett titokra és világháborús élményekre.

És mit kaptam?: Az első oldalaktól kezdve magával sodort a történet, és nagyon sajnáltam, hogy nem volt arra lehetőségem, hogy hamarabb végezzek vele, mint ahogy. 
Két idősíkban játszódik, hol 1911-ben, amikor is felbukkan Robin Hesterék otthonában és ezzel felbolygat mindent, hol 2011-ben, amikor Leah nyomozni kezd a megtalált levelek után, a szálak pedig 1911-be vezetnek. A múltban még van egy mellékszál, Hesterék szolgálólányának története, aki nyilván azért kapott nagyobb szerepet, mert valamilyen szinten köze lesz a történtekhez.

Mi az, ami tetszett a történetben?: Lényegében minden. Bár, tán a vége felé nagyobb "ütésre" számítottam volna.

Mi az, ami nem tetszett a történetben?: Kicsit kiszámítható, és emiatt veszített a maximális érdekességéből.

Összességében milyen a Homály?: Kellemes, könnyed, kiszámítható olvasmány. Maga a világháború olyan értelemben szerepet nem nagyon kap. 
_______________ 
Eredeti címe: The Unseen (2011)
Kiadta: General Press Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám:430
Ára: 3900
Forrás: könyvtár
Értékelésem:

3/12

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése