2014. június 15., vasárnap

Margóra: Katy Evans: Real- Valós / Tracey Graves Gravis: Kötelék

Tudom-tudom, már megint nagyon eltűntem, de még minden a szokásos. Olvasni olvasok, de leülni és írni, sem az időm nem engedi, sem az energiám, de bízom abban, hogy hamarosan vissza tudok majd térni, legalább feleannyi lendülettel, mint február előtt. ;o)
Most viszont összerinttyentek egy rövid kis szöszt a legutolsó olvasott két könyvemről.

Kezdtem az egészet a Valóssal. Miért is vettem kézbe? Megmondom teljesen őszintén, ahogy olvasgattam mások véleményeit, annyira negatív visszhangot kapott szerencsétlen könyv, hogy tudni akartam tényleg olyan katasztrófa-e. Na meg tán valahol bíztam abban, hátha felráz és kedvet kapok a róla való íráshoz.
Szóval katasztrófára számítottam és arra, hogy a végén fél, max két csillagot adok majd neki az értékelésnél. Hármat kapott, pedig nem indult jól a kapcsolatunk. Egyáltalán nem tökéletes a kötet, meg az elején totál olyan, mintha a Gyönyörű sorscsapás koppintása lenne, nagyon sok a közös elem, meg bele lehet kötni a karakterekbe, az eseménybe, meg sok egyébbe, mégis összességében azt kell mondanom, hogy a műfajában nem katasztrófa történet, közepes. Elolvastam, nem volt rossz, nem vertem a fejemet a falba, azt viszont elismerem, hogyha fel kéne idéznem totál az eseményeket, hát akkor bajban lennék vele, vagyis felejtős a történet. Egyszer olvashatós olvasmány, amiben van aztán minden. Bunyó, erőszak, szex, gyengébb karakterek, néhány furcsaság, de azért nem egy Blackstone-affér szerencsére. :oP

A Köteléknek pedig pont azért álltam neki, mert olyan sok pozitív véleményt olvastam róla. Kíváncsi voltam arra, én is odáig leszek-e érte, mint sokan mások.
A történetet már vagy ismeritek, vagy nem, röviden olyan, mint A kék lagúna. Tudjátok, az az 1980-as film, amiben Brooke Shields feltűnt. Csak ebben nem gyerekként kerülnek a partra a szereplőink, hanem már felnőttként/majdnem felnőttként, és megvan benne a csavar, hogy nem egy idősek, ugyanis a női főszereplőnk 30 éves, míg a férfi 17. De persze ahogy sejteni lehet, az idő és a magány összehozza majd őket. A kérdés az, hogy amikor megmenekülnek, akkor a társadalom hogyan fogadja majd a kapcsolatukat, és egyáltalán hogyan tudnak túlélni?
A történet nagyon olvasmányos és érdekes volt, az első oldalaktól kezdve magával sodort. Nem a letehetetlen kategória, de akkor is öt csillagos, és bátran ajánlom a figyelmetekbe, ha tökéletes kikapcsolódásra vágytok. :o)

4 megjegyzés:

  1. Erről a Kötelékről nem is hallottam még ... hogy kerülte el a figyelmemet? Köszi az ajánlást, felveszem a listámra (bár már így is olyan hosszú, nem tudom valaha a végére fogok-e érni ... :-) )

    VálaszTörlés
  2. @julcsi: Igyekszem visszatérni Julcsim. :o) Köszönöm.

    VálaszTörlés