2013. szeptember 24., kedd

Barangolás 13.- Mik is azok a Ley-vonalak?

A Hollófiúk kapcsán

Mi is az a Barangolás?: a Könyves blogok oldalon Zsanó ötlete nyomán jött létre ez a rovat és csatlakoztam hozzá én is. A lényege az, hogy az olvasott valós vagy képzeletbeli helyszíneket mutatnak be a bloggerek egy-egy bejegyzésben. Én annyival egészíteném ki, hogy nálam nem csak helyszínek, hanem életrajzok, bemutatások is feltűnhetnek a bejegyzésben.

A Ley-vonalak a Föld energiahálói, amik behálózzák az egész bolygót. Itt erősebbek a paranormális jelenségek, az elektromos töltésáramlás, ami megváltoztatja a föld alatti víz ionösszetételét, ezzel gyógyvizet hozva létre, illetve elősegítik a test gyógyulását.
Mivel a vonalak az egész bolygót behálózzák, hol fő, hol mellékvonalként, így értelemszerűen Magyarországon is találhatóak Ley-vonalak. Íme:


A Ley-vonalak elnevezése Alferd Watkins nevéhez fűződik, aki 1921-ben vette észre utazásai során, hogy egyes dombok, keresztek, ősi templomok, út mentén álló kövek, gátak, mind egy vonalat adnak ki.
1969-ben John Michell újra előhozakodott a témával, de ő már misztikus, spirituális jelentőséget tulajdonított nekik.

Forrás, további olvasnivaló a témában:
1., 2., 3. , 4.

4 megjegyzés:

  1. Na, akor még hozzáteszem, hogy másik blog is épp ezt a háazt mutatta be :)

    http://mari365days.blogspot.hu/2013/09/bright-red-little-barn.html

    Bevonzotta a bloggereket :D

    VálaszTörlés
  2. @Márti: Most így nem vagyok képben. Mi van a házzal, milyen házat? :o)

    VálaszTörlés
  3. :-D de érdekes! Bizpos képzavar volt a bloggernél, itt is uazt a házat láttam, mint a linken. De már én képesemben is láttam, hogy megkavarta a képeket, majd visszaállt. Lehet akadozik a blogger is?!

    VálaszTörlés
  4. @Márti: Nem tudom, én még ilyet nem tapasztaltam, nem tudom mi lehetett a zavar. Addig még csak nem is láttam azt a házat, amíg be nem linkelted a képét, de amúgy szép. ;o)

    VálaszTörlés