2013. szeptember 22., vasárnap

S. C. Stephens: Esztelen

Sokat gondolkodtam azon, mit is írjak erről a könyvről, így napokig hagytam ülepedni, mielőtt nekiálltam a bejegyzésnek. Az okozott problémát, hogyan tudnám rendesen megfogalmazni, hogy tetszett, de közben pedig érezzétek: elhatárolódom attól, ami benne történt. Jó ez a kettősség, ugye? ;o)
De kezdjük akkor az elején.

Kiera másodévesként átiratkozott egy másik egyetemre, csak hogy követni tudja a barátját, aki Seattle-ben elnyert egy gyakornoki állást, a diplomája megszerzése után. Így a fiatalok kocsiba pattantak és Ohio államból Washingtonba kocsikáztak, hogy ott új életet kezdjenek együtt. Együtt, mert hát a szerelem nagy közöttük, imádják egymást, mindig egymáson lógnak, együtt képzelik el a jövőjüket, szóval EGYÜTT-EGYÜTT.
Igen ám, de aztán minden megváltozik. Denny (ő lenne a pasi) régi barátjánál szereznek maguknak szállást.
Kellan dögös, egy együttes énekese, a csajok odáig vannak érte, és bizony Kiera szeme is megakad rajta. Kezdetben csak elismeri, hogy a srác nem néz ki rosszul, de semmi más nem fordul meg a fejében. Viszont az addig nagy nőcsábász Kellan kezd megváltozni, és egyre többször ragad meg a tekintete a lányon.
Egy napon Denny új feladatot kap, ezért egy kis időre el kell utaznia, Kiera viszont nem tud vele tartani. Így ő otthon marad. Denny a távolban, Kellan viszont a szomszéd szobában. És ekkor kezd minden megváltozni köztük.
Nagyon hiányzik a lánynak Denny, így kezdetben csak azért húzódik Kellan felé, hogy megkapja tőle a babusgatást. Az már más tészta, hogy az olvasó már érzi, igazából több van köztük. Kiera vonzódik Kellanhoz, és a pasit se hagyja hidegen a lány. Ahogy lennie kell, egy ágyban kötnek ki és bizony nem csak alszanak. ;o) Persze másnap Kiera totál kivan, hogy megcsalta a barátját, de sokáig nem tud ezen agyalni, mert ekkor derült égből villámcsapás, hazaérkezik Denny. Érdekes szitu ugye? Az már még érdekesebb, hogy Kiera úgy érzi, folytatódhat minden úgy, mintha mi se történt volna közte és Kellan közt. De azért biztos ami biztos, megesketi a srácot, hogy ő se szólja el magát.
Így hát Denny semmit se vesz észre az egészből, kufircolnak, szépek együtt, Kellan pedig egyre jobban szenved, mert biza belezúgott a csajba. Telik múlik az idő, és vajon mi történik, na mi? Kiera kezd összezavarodni, egyre jobban vágyik Kellanra, de vajon mi lesz mindennek a vége? ...

Érzitek már, hogy miért is esett nehezemre nekiállni ennek a bejegyzésnek?
Az olvasó Kieraval próbál azonosulni, hisz az ő szemén keresztül látjuk a történteket. De mi is történik körülötte? Ott van Denny, akiért odáig van, tökéletes pasinak tartja, de igen, a kapcsolatuk inkább egyfajta megszokás már. De szeretik egymást, jól elvannak, nincs köztük konfliktus. Egyszerűen csak Denny egy nyugodtabb, finomabb, csendesebb pasi. És akkor ott van Kellan, aki más. Ugyanúgy szexi, de ő harsány, vad és vele így minden más, sokkal dinamikusabb. A csaj pedig szenved. Mert szereti Dennyt, jó vele, de szereti Kellant is, aki pedig más, mint Denny. A kérdés az, hogy ki mellett fog dönteni? Marad a nyugodt, biztos, már bejáratott kapcsolatban, vagy pedig bátor lesz és kilép ebből, az ismeretlen felé?

Egyszerűen egész végig nem tudtam eldönteni, hogy melyik oldalon is állok. Azt biztosan éreztem, hogy Kierat nem birom. Egyfelől megértettem a döntésképtelenségét, de másfelől kiakasztott, hogy mind a két srácból hülyét csinál. Hogy képes Dennyvel ágyba bújni, miközben a fal másik oldalán ott van az a srác, aki iránt szintén érez valamit. Hogy aztán átoson a másik sráchoz, vele tölti az éjszakát, reggel pedig visszaoson Denny mellé, mintha mi se történt volna. Persze hangot ad annak, hogy ő mennyire szenved, meg ez így nem jó, meg nem tud dönteni, de baromira nem tudtam őt sajnálni.
A srácokat viszont nagyon. Nem volt fer, hogy Kellan megkettyintette a barátja nőjét, elismerem. De mégis rajta a szenvedés ezerszer jobban átjött, mint a lányon, aki megcsalta azt az embert, akiért állítólag odáig volt.
Denny pedig végig vak, vagy csak annak akar tűnni. Hihetetlen volt, hogy ennyire bízik a barátjában és a barátnőjében, hogy egyszerűen nem látja a fától az erdőt, de teljesen hihető volt az egész. Hisz ha valakit igazán szeretünk és bízunk benne, nem vesszük észre a jeleket, mert meg se fordul a fejünkben, hogy megteheti ezt velünk.
A történet végén persze a csaj dönteni fog. Jobban mondva nem is dönteni, döntenek helyette, ő csak hagyja, hogy sodorja az ár. És hogy így kellett-e lennie? Egyszerűen még most se tudom. ...

A lényeg az, hogy úgy érzem, az utóbbi időkben az Ulpius nagyon melléfogott az erotikus könyveivel. Ez a New Adult viszont bejövős lehet nagyon. Pozitívan csalódtam a trilógia első részében. Totál nem erre számítottam. Elismerem, hogy lehetett volna jobb, meg szerintem baromi hosszú, de mégis egy olyan könyv, amit ajánlok elolvasásra. Van benne valami, amit nehéz megfogalmazni. Könnyed, meg nem szépirodalom, de értitek. Tán legjobban pont az illik rá, ami a borítón is olvasható.

"Szívfacsaró történet. Mocskos, aljas, kíméletlenül nyers, de IGAZ."

A trilógia második része Féktelen, a harmadik pedig Meggondolatlan címmel, elviekben hamarosan megjelenik a kiadónál magyarul is. Amúgy érdekes, mert azt hittem, hogy nem Kiera és Kellan története fog folytatódni, hanem másoké, de mégis. A Féktelenben Kiera fogadalmat tesz, hogy soha többé nem fog fájdalmat okozni annak, akit szeret. Igen ám, de aztán valami történik, és a kapcsolatuk újabb próbatétel elé kerül.
_____________
Eredeti címe: Thoughtless (2011.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 620
Sorozat: Esztelen #1
Ára: 3999
Forrás: saját
Értékelésem:

2 megjegyzés:

  1. Nem volt rossz a könyv, de jó sem ... sok hibája volt ... pl. túl hosszú, 300 oldal bőven elég lett volna. Nekem túl sok volt benne a nyűglődés. Kiera pedig ... hát hagyjuk inkább :-)) Nekem is a pasik voltak a kedvenceim ebben a könyvben ...

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi. Számomra közepesnél jobb volt. És hát igen, hosszúnak baromi hosszú volt, ha lecsippentett volna az írónő belőle pár nyűglődést, akkor lehetett volna rövidebb is. ;o)

    VálaszTörlés