2013. szeptember 17., kedd

Új sorozat magyarul: Flavia de Luce rejtélyei

A sorozat: Flavia de Luce/ Flavia de Luce rejtélyei


Könyv #1De mi került a pitébe? | Műfaj: ifjúsági, krimi
Itthon kiadja: Maxim Könyvkiadó | Megjelent
"A bűbájos, gazdag képzelőerővel megáldott Flavia de Luce két undok nővérével és özvegy édesapjával Buckshaw valaha jobb időket látott kastélyában él. A szemfüles és kíváncsi lány a családi birtokon felfedez egy elhagyatott viktoriánus laboratóriumot, ahol kitanulja a vegyészetet – főként a méregkeverést.
Egy különös haláleset és számos megmagyarázhatatlan rejtély arra sarkallja Flaviát, hogy nyomozásba kezdjen. Mikor édesapját letartóztatják gyilkosság vádjával, felgyorsulnak az események. A félelmet nem ismerő lány a kémia segítségével fedez fel ellentmondásokat és kapcsolódási pontokat, és fejti fel a bűnügy szövevényes szálait.
Lendületes stílusú, lebilincselően izgalmas regény, amelyben a fiatal elbeszélő-főszereplő igazi Agatha Christie-krimibe illő leleményességgel és logikával ered a bűnügy nyomába. A De mi került a pitébe? egy hatkötetesre tervezett sorozat első része.
"

A sorozatról:


A sorozat 6 kötetesre van tervezve, aminek az első része 2009-ben jelent meg angolul, a 6. pedig jövőre fog. 
A Goodreadsen a kötetek előrehaladtával, egyre kevesebben olvasták a részeket. A jelenlegi adatok szerint az elsőt 55 ezren, az idén megjelentet több, mint 6 ezren. Többnyire 4 egész körül vannak az értékelései.

A szerző:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése