2013. szeptember 2., hétfő

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

Eddig mindegyik Bridgerton családos kötet olvasása közben azt éreztem, hogy az a kedvencem, de aztán amikor nekikezdtem a következőnek, akkor meg azt, hogy az. :o) Ez most is így lett.
A Tisztességes ajánlatnál már írtam, alig vártam, hogy nekikezdhessek ennek a résznek. Ugyanis abban a kötetben történik meg a legizgalmasabb előrevetítése a negyedik résznek.

Történt, hogy a testvérek beszélgettek, majd Colin (a család 3. férfi tagja) kijelentette, hogy sose venné feleségül Pénelopé Featheringtont (tudjátok ki az a lány, ugye? Akit az anyja folyamatosan sárga ruhákba öltöztetett, holott szörnyen állt neki.). Csakhogy, szegény lány épp ott állt az ajtóban, amikor ez a szörnyű mondat elhangzott, szíve pedig azonnal ezer darabra tört, mert titkon már évek óta szerelmes volt a fiúba. Persze Colin nagyon zavarba jött, szégyellte magát, mert a lányt sose bántaná meg, aki ráadásul a húgának jó barátnője, az édesanyja is kedveli, meg igazából ő is, de erre Pénelopé kijelentette, hogy amúgy se menne hozzá. 
Innentől kezdve Colin évekig csak utazgat, a lányos anyák legnagyobb bánatára (mert hát Bridgertonhoz adni a lányukat, mindenkinek célja) és úgy tűnik, Pénelopé vénkisasszony marad. Ugyanis 28 éves lett időközben és egy kérője se akadt. De aztán Colin visszatér és maga is megdöbben, amikor más szemmel kezd nézni a lányra. Vajon bekötik a 3. Bridgerton fiú fejét?

Ebben a kötetben végre kiderül, hogy kicsoda is Lady Whistledown, akinek a Társasági Lapja már hosszú évek óta a Társaságnak oly fontos. Ki lehet a titokzatos írónő, aki mindig mindenhol ott van, mindenkiről megmondja a véleményét? És egyáltalán hogy tudott eddig titokban maradni a kiléte? Most viszont végre derül, hogy ki is ő! Hogy megdöbbentem-e? Az nem is kifejezés, sose gondoltam volna az illetőre. Bár így utólag visszagondolva annyira logikus, de mégsem. Ugyanakkor így volt jó, így kellett lennie.
Tán a titok kiderülése miatt is, ez a kötet eddig a legjobb szerintem a sorozatból, de tényleg. ;o)

Imádtam mind a két szereplőt, különösen Pénelophét, aki minden bálban petrezselymet árult, amiben szerintem nagy szerepe volt az anyja által választott ruháknak is, de mindegy. :oS Holott kedves, vicces, okos lány, csak hát úgy tűnik a külsőség már abban az időben is sokkal fontosabb volt, mint a belső érték. ... (Tisztelet a kivételnek persze.)

______________
Eredeti címe: Romancing Mister Bridgerton (2002.)
Kiadta: GABO Könyvkiadó (2011.)
Oldalszám: 424
Sorozat: A Bridgerton család #4
Ára: 2290
Forrás: saját
Értékelésem: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése